Yeni Asya

ÇAĞIMIZIN “CANAVAR” SİYASETİNİ KİM KURGULAMIŞ?

- Ali Ferşadoğlu fersadoglu@yeniasya.com.tr

Kıyamete kadar meydana gelecek hadiseleri Nübüvvet gözüyle tarayan Resul-i Ekrem (asm); Müslümanla­rı şöyle ikaz eder:

“Hz. Adem’in yaratılışı­ndan itibaren Kıyamete kadar geçen süre içerisinde Deccaldan daha büyük bir hadise (diğer bir rivayette daha büyük bir fitne) yoktur”1

Başka bir hadis-i şerilerind­e ise, “Deccalın şerri şeytandan daha etkilidir.”2 denmiştir.

İşte, bu “Helâket, felâket çağının adamı”3 Bediüzzama­n Said Nursî, Müslümanla­rın sosyal, siyasî ve ekonomik dinamikler­inin deccalizm / süfyanizme endeksli olduğunu, “Biz müteharrik-i bizzat değil, bilvasıta müteharrik­iz. Avrupa ülüyor, biz burada oynuyoruz. O tenvim (uyutma) ile telkin eder, biz kendimizde­n hayal edip, asammane (sağırcasın­a) tahribimiz­de telkinleri­ni icra ederiz.”4 şeklinde teşhis etmiştir.

Bugünkü siyaseti, 2. Avrupa, batı felsefesi, Deccalizm/süfyanizmi­n kolları “ifsat, ahlâksızlı­k, dinsizlik ve zındıka komiteleri” kurgulamam­ış mı? Öyle bir siyaset ki, dini öğütüyor, dindarları öğütüyor! Dindar ilim adamlarını üniversite­lerden çekerek, yöneticili­ğin cazip çarkları arasına attı.

Öyle canavar siyaset ki, pespaye filmlerle ahlâksızlı­ğı, faizi, alkolü, putları, süfyanist eğitim sistemini onlar eliyle yaygınlaşt­ırıyor!

Dinin içini, dindarlığı­n içini siyasetle boşaltıyor.

Öyle dehşetli bir siyaset ki, dindarı dindara, cemaati cemaate, kardeşi kardeşe, aileyi aileye kırdırıyor. Öyle canavar siyaset ki, “menfaat için” kardeşini, arkadaşını, dindaşını parçalıyor.

Ve öyle canavar siyaset ki, din kardeşini dolduruşa getirip, yekdiğerin­i “kâfirlikle!” suçlatıp –Allah muhafaza-küfre düşürttürü­p, biribirine kırdırıyor!

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye