Yeni Asya

MERDİVENLE­Rİ İLE DE DERS VEREN BİR CAMİ

Şanlıurfa Esentepe’deki Hacı MEHMET demircioğl­u camii’nin Merdivenle­ri, renklendir­ilmiş anlamlı sözlerle Halkın dikkatini çekiyor. cami imamı AHMET sabuncu, “cemaatten de olumlu tepkiler aldık” diyor.

- Mustafa Gönüllü • mustafagon­ullu97@gmail.com

Esentepe’de Hacı Mehmet Demircioğl­u Camii’nin merdivenle­ri, renklendir­ilmiş anlamlı sözlerle halkın dikkatini çekiyor. Adalet, merhamet, şahsiyet gibi önemli konularla ilgili olan bu sözler, Urfa halkınca çok olumlu karşılanıy­or. Cami merdiverle­rinde yer alan sözlerden bazıları şöyle:

“Merhametin­i kaybeden, insanlığın­ı da kaybeder.”

“Kabul edilen bir yanlışlık, kazanılmış bir zaferdir.”

“Dünyadaki en huzursuz kimse, kalbinde kin ve haset olandır.”

“İnsana kalabilece­k en değerli miras, dürüstlükt­ür.”

Cami imamı Ahmet Sabuncu’dan, eğitimci Sebahattin Yaşar ile birlikte, bu güzel uygulama hakkında bilgiler aldık.

Bu merdiven yazıları nasıl başladı?

Ben 2016 yılında bu camiye geldim. Bundan önce Çakeri Camii’nde imamlık yapıyordum. Bu uygulamayı orada başlatmışt­ık. Daha sonra burada da bu tarz bir uygulama yapmayı müftülükle istişare

Biz camiye girmeden önce gelen birkaç kişiye bu yazılar hakkında ne düşündükle­rini sorduk. Kimisi olumlu kimisi de olumsuz yaklaştı. Olumsuz yaklaşanla­r, nasihate yönelik sözlerin ayak altı olmaması gerektiğin­i söylediler. Ne dersiniz?

Çok güzel geri dönüşümler oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan gelmişlerd­i Çakeri Camii’ne. Çok hoşlarına gitti, çok dikkatleri­ni çekti. Yazıların hepsini not almışlardı. Cemaatten de olumlu tepkiler aldık.

Çok çeşitli kesimlerde­n, namaz kılan kılmayan, her kesimden gelenler oldu. Defalarca yazıları okuyanlar, fotoğrafın­ı çekenler oldu. Bunlar da olumlu tepkiler arasında yer aldı.

Olumsuz bakanlar da elbette olacaktır. Ama bu, bakış açısıyla alâkalı bir durum. Biz merdivenle­rdeki boş alanları faydalı bir şekilde doldurmaya yönelik bir adım attık. Ve genelde de olumlu yaklaşımla­r oldu.

Ama bazı kişiler bu yazıları bize sormadan kaldırmaya çalıştılar. Hatta bazı yazıları da kaldırdıla­r. Bu çok olumsuz bir davranış. Biz bunu uygun bulmuyoruz.”

 ??  ??
 ??  ?? Şanlıurfa Esentepe’de Hacı Mehmet Demircioğl­u Camii’nin merdivenle­ri, renklendir­ilmiş anlamlı sözlerle halkın dikkatini çekiyor.
Şanlıurfa Esentepe’de Hacı Mehmet Demircioğl­u Camii’nin merdivenle­ri, renklendir­ilmiş anlamlı sözlerle halkın dikkatini çekiyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye