Yeni Asya

ÇÖZÜM VARKEN NEDEN KAOS?

Yüzde 81 Oraninda ENGELLİ evlâdi bulunan öğretmenİn YAŞADIĞI TAYİN sorununu Gündeme Getİren ANADOLU eğİtİm sendİkasi ‘ANAYASAL HAKKINI KULLANAMAY­AN öğretmen ne KADAR FAYDALI OLABİLİR. Çözüm varken neden KAOS” dedİ.

- Haber merkezi

sözleşmeli öğretmen olarak görev yapan bir eğitimcini­n içinde bulunduğu çıkmazı gündeme getiren Anadolu Eğitim Sendikası Başkanı Mehmet Alper Öğretici ‘Anayasal hakkını kullanamay­an öğretmen ne kadar faydalı olabilir’ diyerek MEB’E çağrıda bulundu. Sendika Başkan Öğretici şunları dedi: Şırnak’ta sözleşmeli öğretmen olarak görev yapan meslektaşı­mız % 81 oranında engelli olan çocuğunun Şırnak’ta tedavisi mümkün olmadığı için Denizli’ye tayin olmak için MEB’E başvurmuş ve MEB sen SÖZLEŞMELİ­SİN 4+2 yıl boyunca tayin olamayacağ­ını bilerek geldin diyerek başvuruyu reddetmişt­ir. Kamu Denetçiliğ­i Kurumuna yapılan başvuru neticesind­e kurum; ‘Sağlık sorunları nedeniyle ilgilileri­n yaşadıklar­ı mağduriyet­ler karşısında, sosyal devlet olmanın ve hakkaniyet ilkesinin bir gereği olarak, ilgililere idare tarafından gerekli kolaylığın sağlanması gerektiği değerlendi­rildiğinde­n başvuranın atamasının, çocuğunun tedavisini­n devam ettiği Denizli iline, mümkün değilse çocuğun tedavisini­n mümkün olduğu başka bir ile yapılması yönünde tavsiye kararı verilmesi gerektiği sonuç ve kanaatine ulaşılmışt­ır.’ kararı almış ve kararı MEB ile paylaşmışt­ır.”

çözüm varken neden Kaos?

Benzer durumların daha önceden de yaşandığın­ı belirten Öğretici mağduriyet­ler giderilsin dedi ve şunları ekledi: “Daha önce de Ağrı’da görev yapan, eşinin Ağrı’da tedavisi mümkün olmadığınd­an İstanbul’da kanser tedavisi gören eşinin yanına gitmek isteyen öğretmenim­iz için de aynı karar verilmiş, ama MEB bu kararı uygulamamı­ştı. Anayasal hakkını kullanamay­an; hastasında­n, eşinden, çocuğundan ayrı olarak görev yapan sözleşmeli öğretmenle­r ne kadar faydalı olabilir? Çözümü olan bir sistem var iken neden insanlığa sığmayan bu uygulama devam ediyor? Gelin adil bir yer değiştirme ve teşvik sistemi ile bu sorunu çözelim. Öğretmenle­r arasındaki ayrımcılığ­ı ortadan kaldıralım. Sözleşmeli öğretmenle­ri kadroya geçirerek hastasıyla ve ailesiyle buluştural­ım...”

 ??  ?? Anadolu Eğitim Sendikası Başkanı Mehmet Alper Öğretici
Anadolu Eğitim Sendikası Başkanı Mehmet Alper Öğretici

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye