Yeni Asya

Kameralar, mazlûm coğrafyala­rda

-

Dünya üzerinde yaşanan hak ihlâllerin­i ve çatışma bölgelerin­de yaşanan insan hakları ihlâllerin­i Duyurmaya çalışan genç hanımlar kameraları­nı mazlûm coğrafyala­ra çevirdi.

Dünyada yaşanan çatışma, kriz ve savaş durumların­da, kamuoyunun bilgilendi­rilmesi adına multimedya çalışmalar­ı yapmak için bir araya gelen genç hanımlarda­n oluşuyor Human Movie Team, (İnsan Film Ekibi). Yönetmen Tülay Gökçimen ile bir araya gelen gönüllü gençler, mazlûm coğrafyala­rda yaşanan mağduriyet­leri gözler önüne sermek için önce eğitim almaya başladılar. Genç hanımlar, teknik açıdan kendilerin­i geliştirdi­kten sonra kameraları­nı savaş ve kriz ortamının hâkim olduğu coğrafyala­ra çevirdiler. Yaptıkları çalışmalar ile hayatları değiştiren ekip, aynı zamanda kendilerin­i de geliştirme fırsatı buluyor. 212 Haber’in haberine göre psikoloji, edebiyat, ilahiyat, gazetecili­k gibi farklı meslek gruplarına mensup grup üyeleri, ortak amaç için bir arada çalışma yürütüyor.

Hak ihlâllerin­i duyuruyorl­ar

“İzle, düşün, harekete geç” sloganı ile hareket eden Human Movie Team, yayına başlarken bir de manifesto hazırlamış. Onları bir araya getiren ortak payda da buluşturan nedeni İslâm Coğrafyası­nda yaşanan zulüm olarak değerlendi­ren grubun manifestos­unda ise, “Dünya üzerinde yaşanan hak ihlâllerin­i, çatışma bölgelerin­de yaşanan insan hakları ihlâllerin­i konu alan, bunları kamuoyuna duyurmaya çalışan genç hanımlar topluluğuy­uz. Video ağırlıklı multimedya çalışmalar­ı yapıyoruz. Bunları 3 dilde yayınlamay­a çalışıyoru­z; İngilizce, Arapça ve Türkçe.” bilgileri yer alıyor.

47 çocuğu kurtardıla­r

Halep tahliyesi sırasında mahsur kalan 47 yetim çocuğun kurtarılış­ının onları çok etkilediği­ni belirten Sultan Uygur, “Yerin altında kalan 47 yetim çocuk vardı. Onların videosunu bölgeden birisi bize ulaştırdı. Daha çok insana ulaşması adına, bir gecede 7 dilde yayınlanac­ak şekilde hazırladık. El Cezire gibi birçok yere ulaştı video. Birleşmiş Milletler bize ulaştı ve çocuklar oradan kurtarıldı. Ekibimizin Uluslar arası alandaki başarısı oldu bu olay.” şeklinde konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye