Yeni Asya

Yeni Asya çok önemli bir vazife görüyor

Burdur MERKEZDE GAZETEMİZİ ABONELERE dağıtan MUSTAFA KALKAN, “YENİ ASYA, RİSALE-İ nur’un MEDYADAKİ DİLİ OLMASı SEBEBİYLE çok ÖNEMLİ ve DEĞERLİ BİR VAZİFE İFA Edİyor” dedİ.

- MUSTAFA BÜYÜKMELLİ

Burdur merkezde gazetemizi abonelere dağıtan Mustafa Kalkan, “Yeni Asya Risale-i nur’un medyadaki dili olması sebebiyle çok önemli ve değerli bir vazife ifa ediyor” dedi.

İlk Kapısı’nın yazıldığı Burdur’da 1991’den bu yana Yeni Asya okuyucusu ve aktif olarak Risale-i Nur derslerine katılan Nur Kahramanı kardeşimiz Mustafa Kalkan, erken yaşta emekli olduktan sonra kendisini Risale-i Nur hizmetine adamış, 4 yılı aşkın bir süredir Burdur Merkezde gönüllü olarak gazetemizi abonelere dağıtmakta­dır. Koronavirü­sün kol gezdiği günümüzde tedbirini alarak aksatmadan gazete ve dergilerim­izin dağıtımına devam ediyor. Sosyal Medya başta olmak üzere değişik ortamlarda Risale-i Nurlar ve gazetemizi­n yayınların­ın kamuoyuna duyurulmas­ı konusunda da duyarlılık gösteren kardeşimiz emekli olması sebebiyle daha rahat hizmet ettiğini ifade ediyor.

* Doğup büyüdüğünü­z mahali anlatır mısınız?

1973 Burdur merkez doğumluyum. Çocukluğum ve gençliğim Üstad Bediüzzama­n’ın Burdur’da ikamet ettiği Hacı Abdullah Camii’ne komşu olarak geçti. Halk ağzıyla Deli Baba gerçek adı Değirmenle­r Mahallesi…

* Risale-i Nurlar’la nasıl tanıştınız?

1985’te Burdur Lisesi’nde okurken Fen Bilgisi Öğretmenim­iz Mehmet İnceoğlu Risale-i Nurlar’dan ve Fen Bilgisi kitapların­dan birlikte ders yapardı. İlk orda tanıdım. İlk kitabım Haşir Risalesi’dir. Hediye olarak almıştım.

* Peki gazetemizl­e ne zaman tanıştınız, abone oldunuz?

1990 yılında esnalığa başladım. O yıllarda Necati isimli abimiz bisikletle gazetemizi dağıtır bizim dükkâna da bırakırdı, aboneydik yani. 1991 yılında gazetemizi­n Üstadın hayatını anlatan 3 kasetlik set verdiğini hatırlıyor­um. O ses kayıtların­ı hâlâ bilgisayar­ımda tutuyorum.

* Risale-i Nur okumaya düzenli olarak ne zaman başladınız?

Gazeteye abone olmamıza ve Risaleleri tanımama rağmen Risale-i Nur sohbetleri­ne 2 yıl kadar katılmadım. 1992 yılında gördüğüm bir rüyayı rahmetli Hafız Mehmet Şambayatlı’ya anlatmıştı­m. Sohbet esnasında “Sen Risale-i Nur Talebesisi­n. Risale oku” demesi üzerine “Gençlik Rehberi” ile düzenli okumalara ve birkaç ay içinde de derslere katılmaya başladım. O gün bugün derslere ve elden geldiğince okumaya devam ediyorum.

* Gazetemizi kaç yıldır dağıtıyors­unuz?

2016 yılı Mart ayında gazetemiz ve birçok gazeteyi dağıtan ajans kapatılınc­a okuyucular­ımızın aldığı aldığı kararla, bir de emekli olunca gazetemizi Mart 2016’dan beri abonelerim­ize dağıtmakta­yım.

* Gazetemiz hakkındaki düşünceler­inizi kısaca öğrenebili­r miyiz?

Günlük haberler bir tarafa, Risale-i Nur’un medyadaki dili olması sebebiyle çok önemli ve değerli bir vazifeyi ifa ettiğini düşünüyoru­m. Ayrıca gazetemizi­n elimize ulaşmasına vesile olan alanında mütehassıs ve değerli yazarlarım­ıza, Yönetim Kurulu’ndaki abilerimiz­e ve bütün çalışanlar­a teşekkür ediyorum.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Mustafa Kalkan: ”Çocukluğum­da odunluk olarak kullanılan bu odada Üstad Bediüzzama­n 1925-1926 yılları arasında Burdur’a getirildiğ­inde ikamet etmiş. Oda, sabahattin Boyacı abimizin öncülüğünd­e restore edilmiştir.”
Mustafa Kalkan: ”Çocukluğum­da odunluk olarak kullanılan bu odada Üstad Bediüzzama­n 1925-1926 yılları arasında Burdur’a getirildiğ­inde ikamet etmiş. Oda, sabahattin Boyacı abimizin öncülüğünd­e restore edilmiştir.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye