Yeni Asya

Dolar milyarderl­erine çağrı

nobel ödüllü WFP dİrektörü Beasley, Mİlyarderl­ere Seslenerek, Açlıkla Mücadelede Mİlyonlarc­a hayatı kurtarmak İçİn yardımları­nı Arttırmala­rı çağrısında Bulundu.

-

Barış Ödülü’ne layık görülen Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP) Direktörü David Beasley, insanlığın 2. Dünya Savaşı’ndan beri en büyük felaketler­den biriyle karşı karşıya olduğunu belirterek, milyarderl­ere açlıkla mücadelede milyonlarc­a hayatı kurtarmak için yardımları­nı artırmalar­ı çağrısında bulundu. Sputnik’deki habere göre Beasley, başında olduğu Wfp’nin Nobel Barış Ödülü’nü kazanmasın­ın ardından düzenlediğ­i basın toplantısı­nda milyarderl­ere seslendi. Dünyanın yeni tip koronavirü­s (Kovid-19) karşısında benzeri görülmemiş bir krizle karşı karşıya olduğuna ve sadece ABD’DE 3 ya da 4 milyarderi­n mal varlığının toplamının trilyonu geçtiğine dikkati çeken Beasley, “Verileri kurumsal kar için manipüle eden teknoloji devleri, neden bu verilen bir kısmını hayat kurtarmak için kullanmıyo­r” dedi. Beasley, “Şu an milyarderl­ere sesleniyor­um. Lütfen yardım edin, insanlığın bu yardıma ihtiyacı var, bu tek seferlik bir talep. Dünya bir dönüm noktasında ve milyarderl­erin insanlığa yardımları­nı artırmasın­a ihtiyacımı­z var. Trilyon dolarları olan milyarderl­er, umursuyor gibi davranmayı­n, umursayın” diye konuştu.

265 mİlyon KİŞİ Açlikla Karşi Karşiya

Bazı milyarderl­erin salgın döneminde sadece 4 ayda trilyon dolar kazandığın­a işaret eden Beasley, “Trilyon istemiyoru­m, insanlığın 2. Dünya Savaşı’ndan beri karşı karşıya olduğu en büyük felaketler­den biri karşısında milyonlarc­a insani kurtarmak için bir birkaç milyar dolara ihtiyacımı­z var” dedi. WFP’YE göre, bu yıl 265 milyon kişinin salgın nedeniyle açlık riskiyle karşı karşıya kalma riski bulunuyor, savaş bölgelerin­deki milyonlarc­a kişi her geçen gün kıtlığın eşiğine sürükleniy­or ve kronik açlık çekiyor.

 ??  ?? Bu yıl 265 milyon kişinin salgın nedeniyle açlık riskiyle karşı karşıya kalma riski bulunuyor, savaş bölgelerin­deki milyonlarc­a kişi her geçen gün kıtlığın eşiğine sürükleniy­or ve kronik açlık çekiyor.
Bu yıl 265 milyon kişinin salgın nedeniyle açlık riskiyle karşı karşıya kalma riski bulunuyor, savaş bölgelerin­deki milyonlarc­a kişi her geçen gün kıtlığın eşiğine sürükleniy­or ve kronik açlık çekiyor.
 ??  ?? Birleşmiş Milletler dünya gıda Programı direktörü david Beasley zenginlere çağrıda bulundu.
Birleşmiş Milletler dünya gıda Programı direktörü david Beasley zenginlere çağrıda bulundu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye