The project

Country Life Every Week - - Behind The Design Roger Jones -

The room is the li­brary of a newly built house in a small town on the coast of north­ern Con­necti­cut

THE house was de­signed by a lo­cal ar­chi­tect for an Amer­i­can cou­ple who were clients of the de­signer when they lived in Lon­don. Be­cause they were keen that the house should look dis­creet, they asked the ar­chi­tect to make it ap­pear smaller from the out­side than it ac­tu­ally is. The house is tra­di­tion­ally built in clap­board but the in­ter­nal lay­out is so­phis­ti­cated. This room is away from the from the main, busy art of the house and is used as a quiet in­for­mal liv­ing room.

The aim through­out the house was to cre­ate an in­te­rior re­flect­ing the cou­ple’s tra­di­tional tastes, but with a light, con­tem­po­rary touch—and to en­sure that, al­though there are many English an­tiques, the over­all char­ac­ter of the house should be Amer­i­can. The pro­por­tions of the rooms help achieve this, as does the choice of fab­rics and colours, which was dic­tated by the lo­ca­tion, not least the bright, clear east-coast light. GK

Newspapers in English

Newspapers from UK

© PressReader. All rights reserved.