Some con­struc­tive crit­i­cism

Country Life Every Week - - Letters To The Editor -

IAM afraid I can­not agree with the cap­tion to the pho­to­graph in the sec­ond ar­ti­cle on St Giles House, Dorset (Novem­ber 23), which states: ‘The re­stored Great Din­ing Room turns the scars of the dry rot to grand ef­fect.’ This is, pre­sum­ably, in ref­er­ence to the ex­posed brick­work and miss­ing or­nate cor­nice.

The ar­ti­cle goes on to say that this is the most im­por­tant room in the house. The chim­ney­p­iece is nor­mally the fo­cal point of any room, but, here, the eye is in­evitably drawn to­wards a large area of brick­work, never in­tended to be ex­posed (be­low). In my view, it should be plas­tered with the cor­rect mix of lime mor­tar in the scratch coats and suit­ably re­in­forced with chopped horse­hair.

The re­in­state­ment of the cor­nice would be ex­pen­sive, but es­sen­tial. Philip Hughes and his col­leagues should re­con­sider the Great Din­ing Room, so that it can be seen once again in its glo­ri­ous un­marred splen­dour, with­out the un­wanted scars of ear­lier mis­for­tune. Michael Mclen­nan, by email

Newspapers in English

Newspapers from UK

© PressReader. All rights reserved.