THE MU­SEUM

TATE STIVES

ELLE Decoration (UK) - - Content -

Perched on the cliffs over­look­ing St Ives’ Porth­meor

Beach, with views across Corn­wall’s rugged coast­line, Tate St Ives will of­fi­cially open its much-an­tic­i­pated new ex­hi­bi­tion space on 14 Oc­to­ber, de­signed by Jamie Fobert Ar­chi­tects ( jamiefobertar­chi­tects.com).

The £20 mil­lion project, which in­volved a painstak­ing ex­ca­va­tion of the cliff face, has been four years in the mak­ing. The re­sult will be noth­ing short of as­tound­ing. The buried ex­ten­sion fea­tures a land­scaped gar­den roof – vis­i­tors head­ing to the beach be­low may not even no­tice that they are walk­ing above works of art. Equally as im­pres­sive is the new Pavil­ion, which will be clad in ce­ramic tiles with a blue-green glaze that changes colour de­pend­ing on the weather and the as­pect of the sun. This is a build­ing that’s truly part of the land­scape.

Front of the queue to make use of the space will be Bri­tish sculp­tor Re­becca War­ren, with her first ma­jor solo show in the UK. Book now to see her roughly-hewn fig­ures oc­cu­py­ing this new land­mark (tate.org.uk).

Newspapers in English

Newspapers from UK

© PressReader. All rights reserved.