‘The Cor­ries was mu­sic to our ears’

Cou­ple kept orig­i­nal name af­ter re­build

Evening Express (City Final) - Home Life - - DREAM HOMES - By Marie-Claire Jones

CRE­AT­ING a so­cia­ble fam­ily home was the top pri­or­ity for Camp­bell and Ali­son Fox. And the lux­ury of be­ing able to de­sign and build it all them­selves meant they could make their dream a re­al­ity. The re­sult of their en­deav­ours is The Cor­ries – a unique fourbed­room bun­ga­low in Stra­chan, set in a plot of two-thirds of an acre. It’s been a spacious and peace­ful en­vi­ron­ment for rais­ing their three chil­dren – Laura, 34, Martin, 32 and Euan, 29 – all of whom have now flown the nest. “We had the house de­signed and built 21 years ago,” said 60-year-old Camp­bell, who has re­cently re­tired from his post as chief ex­ec­u­tive of a spe­cial­ist soft­ware com­pany. “We were look­ing for a fourbed­room house and in the prop­erty mar­ket at that time, peo­ple were pay­ing huge amounts over the ask­ing prices. “We had to weigh up the pos­si­bil­ity that we would be pay­ing well over the odds for a house that we might not be 100% sat­is­fied with, so we thought if we were pre­pared to do that, then we might as well look into build­ing our own.” Camp­bell and 59-year-old Ali­son, prac­tice nurse man­ager at Ban­chory Group Prac­tice, found an old pre­fab on a plot of land, and be­gan plan­ning their new home. Both big fans of Scan­di­na­vian de­sign, they worked with Nor­we­gian ar­chi­tect Kjar­tan Langskog to help them re­alise their vi­sion. And while the old pre­fab was knocked down, they kept its name when it came to chris­ten­ing their proud new home – The Cor­ries. It has big, bright rooms which in­clude a stun­ning lounge with a vaulted ceil­ing, large pic­ture win­dow and French doors to the pa­tio. And the ex­pan­sive gar­den means this is a pri­vate, tran­quil spot which has seen vis­its from pheas­ants, wood­peck­ers, red squir­rels and a pine marten in the last year. “We wanted to make sure the style of the house was in keep­ing with the look of the area,” said Camp­bell. “And we didn’t want just a stan­dard L-shaped bun­ga­low ei­ther – we wanted some­thing a lit­tle more in­ter­est­ing. It was im­por­tant to us that our three kids would use the space of the house, rather than re­treat­ing to their bed­rooms with their pals. So we made it that when you come through the back door, you have to come through the

PIC­TURES BY SI­MON WAL­TON

HIGH CEIL­ING: The main lounge at The Cor­ries.

FROM ROOM TO ROOM: From left, the taste­fully dec­o­rated, spacious mas­ter bedr

Newspapers in English

Newspapers from UK

© PressReader. All rights reserved.