‘we Now USE THIS SPACE ALL year round’

Stylist at Home Ge­or­gia, 20, knew her par­ents’ con­ser­va­tory could truly blos­som with a few sim­ple tweaks and bright ac­ces­sories

Style at Home (UK) - - Inside… -

Ge­or­gia Field bright­ened up her con­ser­va­tory in a sin­gle week­end

Most homes have a room that is a mag­net for junk, whether it’s sports equip­ment, books, bags or pa­per­work,’ says Ge­or­gia. ‘For us, it was the con­ser­va­tory, which was a shame be­cause, po­ten­tially, it was the loveli­est space in the house.

My mum Karen de­signed the room her­self and saved about £15,000 by em­ploy­ing a lo­cal car­pen­ter and builder. It’s ac­tu­ally more like an or­angery as it’s brick-built with win­dows and a sky­light.

Af­ter the ini­tial flurry of ac­tiv­ity, how­ever, the space slowly got swal­lowed up. It kept nig­gling away at me, so last Mother’s Day I de­cided to mas­ter­mind a mini makeover. We had some fur­ni­ture al­ready, so it was just a case of re­or­gan­is­ing ev­ery­thing.

Adding some style

The in­spi­ra­tion be­hind the scheme was a golden yel­low rose table­cloth from Ragged Rose. My mum loved it and we de­cided on a yel­low and duck-egg blue pal­ette. The com­pany has so many co­or­di­nat­ing throws and cush­ions that the look came to­gether re­ally quickly – they cre­ate a warm feel.

Our big­gest in­vest­ment was the floor. My par­ents chose lime­stone as it’s neu­tral, hard­wear­ing and easy to clean, which is es­sen­tial when you have two dogs. Once

‘YOU’LL HAVE EVER­LAST­ING FLOW­ERS IF YOU USE FLO­RAL FAB­RICS – JUST MIX IN COM­PLE­MEN­TARY PLAIN COLOURS SO IT’S NOT TOO OVER­POW­ER­ING’

it was laid, my dad painted the walls a duck-egg blue and my mum and i up­cy­cled ikea chairs to match, which look great.

luck­ily, the rat­tan sofa, side ta­ble and chair we got when the con­ser­va­tory was built still look as good as new. So the only ex­tra fur­ni­ture we bought were chairs, a plant stand, a small din­ing ta­ble from a junk shop and gar­den seat­ing.

The con­ser­va­tory is south-fac­ing and filled with light all day, but it’s not too hot so we de­cided against blinds. Plus, it’s en­closed by trees, so pri­vacy isn’t an is­sue. in­stead we can en­joy views of the gar­den.

Fi­nal touches

our main aim was to cre­ate a room with a pur­pose. We al­ready have a kitchen-diner, but no for­mal din­ing area, so this was key. We also wanted to be able to use this as an ex­tra liv­ing space, what­ever the weather.

restyling this space has trans­formed the way we live. We now eat most of our meals in here and stay to chat. last win­ter we moved some of the pot­ted plants inside, so we got to en­joy them when it was too cold out­side. it’s the per­fect all-year room.’

Newspapers in English

Newspapers from UK

© PressReader. All rights reserved.