YOUR VIEW

The Progress-Index Weekend - - OPINION -

A Plea for Calm­ness

Please slow down and do not make any hasty de­ci­sions re­gard­ing the Con­fed­er­ate mon­u­ments in this hate filled, po­lit­i­cally charged en­vi­ron­ment. Most peo­ple who want them to go have not re­al­ized the neg­a­tive im­pact this is hav­ing on his­tor­i­cal con­text as well as our hon­est re­gard for many of our an­ces­tors who gave their lives.

There are so many good peo­ple who want the mon­u­ments to stay who are afraid to speak up be­cause they will be la­beled a racist. They also hate the Neo-Nazis, Klan, and white su­prem­a­cists that do not rep­re­sent them. Even the Sons of Con­fed­er­ate Veterans have passed res­o­lu­tions for decades con­demn­ing racists by name.

It seems the re­venge of re­con­struc­tion af­ter the war is hap­pen­ing all over again. How much more can the South be pun­ished? How much salt has to be ground in the wounds? And how many more South­ern tears have to be shed be­fore there is peace? These mon­u­ments rep­re­sent the blood shed by mil­lions of South­ern fam­i­lies in that ter­ri­ble war. Tear­ing down the mon­u­ments will not bring peace; it will only cre­ate more sor­row and an­i­mosi­ties.

Stop us­ing the Con­fed­er­acy as a scape­goat for the na­tional sin of slav­ery. The North car­ries an equal amount of blame. The first US Cen­sus in 1790 shows that there were slaves in ev­ery state. Later cen­sus shows slav­ery slowly de­creas­ing in North­ern states. How­ever, most North­ern­ers did not just free their slaves; they sold them in states that still al­lowed slav­ery. This also in­cluded Delaware, Mary­land and Ken­tucky. There is blame enough for all.

This is Amer­ica, which I and mil­lions of oth­ers have sworn to de­fend. This na­tion is great be­cause of di­ver­sity and the will­ing­ness of our peo­ple to ac­cept the dif­fer­ences in each of our cul­tural and eth­nic dif­fer­ences. We al­low ev­ery­one to honor their fam­ily’s cul­ture from fes­ti­vals to me­mo­ri­als with­out any ha­rass­ment, ex­cept, when it comes to hon­or­ing men who served in the Con­fed­er­ate armed forces. This is noth­ing less than dis­crim­i­na­tion. Hon­or­ing our Con­fed­er­ate fam­ily is in no way ha­tred or racism to­ward any­one. The Con­fed­er­ate forces were made up of peo­ple of all races. Those of us who want to honor our Con­fed­er­ate rel­a­tives can­not do so with­out pay­ing homage to all races. Tear­ing down the mon­u­ments will only bring grief and bit­ter­ness.

Please do not rip out my soul by re­mov­ing any more mon­u­ments. Stop the ha­tred and let’s live in peace. I de­plore racism. I would like to start peace­ful and re­spect­ful di­a­logue be­tween all races where we can dis­cuss our dif­fer­ences and em­brace ev­ery­one’s love of fam­ily. Henry Kidd His­tor­i­cal Artist, Au­thor, Lec­turer, His­to­rian & great-grand­son of Con­fed­er­ate Veterans

Redis­cov­er­ing Amer­ica: A Quiz on Women’s Equal­ity Day

Women’s Equal­ity Day, ob­served an­nu­ally on Au­gust 26, com­mem­o­rates the 1920 rat­i­fi­ca­tion of the 19th Amend­ment to the U.S. Con­sti­tu­tion, grant­ing women the right to vote. Specif­i­cally, the amend­ment states: “The right of cit­i­zens of the United States to vote shall not be de­nied or abridged by the United States or by any state on ac­count of sex.”

The quiz be­low, from the Ash­brook Cen­ter at Ash­land Uni­ver­sity, Ash­land, Ohio, pro­vides an op­por­tu­nity for you to test your knowl­edge of the women’s suf­frage move­ment and the 19th Amend­ment.

1. Which was the first state to grant women’s suf­frage? A. New York B. Wy­oming C. Wis­con­sin D. Cal­i­for­nia

2. Be­fore be­com­ing in­volved in the women’s move­ment, many fe­male suf­frag­ists pre­vi­ously were: A. Pres­by­te­ri­ans B. Abo­li­tion­ists C. Democrats D. Shak­ers

3. Which state did not grant women the right to vote be­fore the 19th Amend­ment was rat­i­fied? A. Ore­gon B. Ari­zona C. Illi­nois D. Ohio

4. Which coun­try was the first to give women the same vot­ing rights as men? A. New Zealand B. France C. Nor­way D. Swe­den

5. In 1848, suf­frag­ists gath­ered at the Seneca Falls Con­ven­tion in New York and pro­duced this doc­u­ment, mod­eled af­ter the Dec­la­ra­tion of In­de­pen­dence: A. Dec­la­ra­tion of Grievances B. Dec­la­ra­tion of Abuses & Usur­pa­tions C. Dec­la­ra­tion of Equal­ity D. Dec­la­ra­tion of Sen­ti­ments

6. Which prom­i­nent re­former did not be­lieve women should have the right to vote? A. Fred­er­ick Dou­glass B. Catharine Beecher C. Jane Ad­dams D. Mar­garet Sanger

7. By a one-vote mar­gin, Ten­nessee be­came the 36th and fi­nal state to rat­ify the 19th Amend­ment. Twenty-four-year-old Harry Burn, an anti-suf­frage leg­is­la­tor, changed his vote at the last minute af­ter he re­ceived a note from: A. His girl­friend B. A war vet­eran C. His mother D. His sis­ter

8. This woman founded the Na­tional Woman’s Party and or­ga­nized “Silent Sen­tinels,” round-the-clock protests out­side the White House, call­ing for Pres­i­dent Woodrow Wil­son to sup­port women’s suf­frage: A. El­iz­a­beth Cady Stan­ton B. Car­rie Chap­man Catt C. Susan B. An­thony D. Alice Paul

9. Af­ter the 19th Amend­ment was rat­i­fied, some suf­frag­ists fo­cused on this ef­fort that wouldn’t pass un­til 1972: A. Ti­tle IX B. Equal Rights Amend­ment C. Birth con­trol for all women D. Equal Pay Act

10. Af­ter the Civil War, the suf­frage move­ment split due to dis­agree­ments con­cern­ing the: A. Tem­per­ance Move­ment B. Prop­erty rights C. 15th Amend­ment D. Role of women in the church AN­SWERS: 1-B, 2-B, 3-D, 4-A, 5-D, 6-B, 7-C, 8-D, 9-B, 10-C Emily Hess Ash­brook Cen­ter Ash­land Uni­ver­sity Ash­land, Ohio

Newspapers in English

Newspapers from USA

© PressReader. All rights reserved.