Tax Day quiz

The Progress-Index - - OPINION -

“Tax Day,” the day when U.S. in­di­vid­ual tax re­turns are due, is usu­ally April 15. This year Amer­i­cans get un­til April 17 to file their re­turns be­cause April 15 falls on a Sun­day and April 16 is Eman­ci­pa­tion Day in Wash­ing­ton, mark­ing Pres­i­dent Abra­ham Lin­coln’s sign­ing of the Com­pen­sated Eman­ci­pa­tion Act on April 16, 1862.

Taxes, of course, are al­most as old as hu­man civ­i­liza­tion and the an­cient Greeks, Ro­mans, Egyp­tians and Chi­nese all en­gaged in some form of tax­a­tion. Taxes were a part of Colo­nial Amer­ica from its ear­li­est days, and they were, in part, what even­tu­ally caused the Rev­o­lu­tion­ary War.

The quiz be­low, from the Ash­brook Cen­ter at Ash­land Univer­sity in Ohio, pro­vides an op­por­tu­nity for you to test your knowl­edge of the his­tory and back­ground of the U.S. tax sys­tem.

1. The Rev­enue Act of 1861 was the first time this type of tax was levied?

A. Sales tax

B. Es­tate tax

C. In­come tax

D. Prop­erty tax

2. In what year did April 15 be­come “Tax Day”?

A. 1913

B. 1918

C. 1936

D. 1955

3. Prior to the Amer­i­can Revo­lu­tion, the English Par­lia­ment passed the Town­shend Acts, which im­posed taxes on im­ports of what good(s)?

A. Glass

B. Paint

C. Tea

D. All of the above

4. Which Con­sti­tu­tional Amend­ment opened the door for a fed­eral in­come tax?

A. 24th Amend­ment B. 16th Amend­ment C. 11th Amend­ment D. 8th Amend­ment

5. What politi­cian in Colo­nial Amer­ica is most closely as­so­ci­ated with the slo­gan “no tax­a­tion with­out rep­re­sen­ta­tion”?

A. Mas­sachusetts’ James Otis Jr.

B. New Jersey’s Aaron Burr

C. Mas­sachusetts’ Samuel Adams

D. Mary­land’s Samuel Chase

6. The In­ter­nal Rev­enue Ser­vice Form 1040, which U.S. tax­pay­ers use to file their an­nual in­come tax re­turns, has been used since what year?

A. 1933

B. 1953

C. 1913

D. 1973

7. Who said “but in this world noth­ing can be said to be cer­tain, ex­cept death and taxes?”

A. Ben­jamin Franklin B. James Madi­son

C. Mark Twain

D. Thomas Jef­fer­son

8. The Cur­rent Tax Pay­ment Act of 1943 es­tab­lished what prac­tice?

A. Em­ployer with­hold­ing of in­come taxes

B. Quar­terly taxes for self-em­ployed per­sons

C. So­cial Se­cu­rity tax pay­ments

D. Tax ex­emp­tions for de­pen­dents

9. Ac­cord­ing to the In­ter­nal Rev­enue Ser­vice, tax fil­ers last year re­ceived an av­er­age re­fund of ap­prox­i­mately how much? A. $250

B. $750

C. $2,000

D. $3,000

10. In 1944, Congress raised the top in­come tax rate to what per­cent­age? A. 68 per­cent

B. 94 per­cent

C. 75 per­cent

D. 39 per­cent An­swers: 1-C, 2-D, 3-D, 4-B, 5-A, 6-C, 7-A, 8-A, 9-D, 10-B

Roger L. Beck­ett Ex­ec­u­tive di­rec­tor Ash­brook Cen­ter at Ash­land Univer­sity

Ash­land, Ohio

Newspapers in English

Newspapers from USA

© PressReader. All rights reserved.