Gazeta Dita

Telebingo Shqiptare: Çmimi i madh shkon në Fier, fituesi merr 1,146,750 lekë

-

Duke blerë një biletë që kushton vetëm 200 lekë, çdo të dielë mund të jeni ju fitues i një prej 3 “Rrogave Telebingo”, “Super Petës” dhe miliona të tëra. Mos ngurroni, vraponi të blini biletën tuaj të fatit.

Lista e fituesve në lojën më popullore të fatit në vend, Telebingo Shqiptare sa vjen e shtohet. Me mijëra të përzgjedhu­r nga të gjitha qytetet, i janë bashkuar edhe gjatë ditës së djeshme Telebingos, duke siguruar prej saj miliona të tëra.

Shpallja e fituesve ka nisur me lojën e “Ruletës së Fatit”, në të cilën janë fituar mbi 419,000 lekë. Fillimisht në këtë lojë, kanë luajtur 9 fituesit e shorteut të datës 15 tetor. Konkretish­t, Hajria ka marrë shumën prej 28,000 lekësh, Bashkimi 27,000 lekë, Zyberi 23,000 lekë, Ibrahimi 26,000 lekë, Rajmonda 101,000 lekë, Fabiani 40,000 lekë, Agimi 25,000 lekë, Xhemali 25,000 lekë, si dhe Fatbardha 103,000 lekë. Gjithashtu, janë përzgjedhu­r edhe 10 fitues të tjerë të çmimit tradiciona­l prej 20,000 lekësh, të cilët do të luajnë sërish në shorteun e datës 29 tetor për të fituar dy çmimet e mëdha prej 100,000 lekësh, si dhe shumat e tjera surprizë të Ruletës së fatit.

Telebingo sqaron se të gjithë fituesit e Ruletës së fatit, të cilët nuk do të paraqiten dot për të luajtur në datën që ju takon, ata do të mund të luajnë edhe në një të dielë tjetër që ata munden brenda afatit 60 ditë kalendarik­e që nga momenti kur janë përzgjedhu­r si fitues. Në rastet kur lojtari luan në një të dielë tjetër që nuk përkon me datën kur është shpallur fitues, ai luan vetëm për shumën prej 20,000 lekësh dhe çfarë do të kapë nga Ruleta. Ky lojtar nuk do të ketë të drejtën të luajë për çmimet prej 100,000 lekësh.

Në shorteun e ditës së djeshme kanë qenë të shumtë fituesit e lojës telefonike që kanë tentuar të gjurmojnë zarfet me çmimet e preferuara, që janë: 3 “Rroga Telebingo”, apo çmimin e “Super Peta”, të cilat do të jenë në lojë çdo javë.

Përzgjedhj­a rastësore e kontrabile­tave ka shpallur fituesen e parë të lojës telefonike me çmimet dhe dhuratat e fshehura në zarfe, e cila ka siguruar 55,000 lekë. Iliriani ishte fituesi i radhës që ka siguruar shumën prej 60,000 lekësh. Në vijim, Alma në Berat ka siguruar nga loja telefonike 70,000 lekë. Një tjetër fitues i është bashkuar Telebingo Shqiptare, ku kësaj here bëhet fjalë për Darion, i cili ka marrë plot 75,000 lekë. Loja është zhvendosur më pas në kryeqytet duke shpallur Lirien si fituese të 75,000 lekëve. Zeliha në Shkodër ka vijuar të luajë me çmimet dhe dhuratat e fshehura në zarfe duke fituar 55,000 lekë. Fati i ka ecur më së miri Rajanit në Berat, i cili nga loja telefonike ka fituar plot 100,000 lekë. Ervini ishte fituesi i fundit i lojës telefonike që ka tentuar të gjejë zarfet me rrogat e fshheura, apo çmimet e tjera të mëdha. Por, me mbajtjen e zarfeve më të preferuara Ervini ka siguraur 70,000 lekë.

Gama e fituesve është zgjeruar edhe më shumë me hedhjen e shortit të goglave për çmimin e madh të javës që lamë pas, i cili ka mbërritur në shifrën e 1,146,750 lekë. Seria e numrave të përzgjedhu­r e ka ndalur çmimin e madh në qytetin e Fierit, ku dhe rezulton të jetë blerë bileta fituese. Nga shorti i goglave janë përzgjedhu­r si fitues të serisë me një linjë 13856 lojtarë, ku secili prej tyre siguron nga kompania e Telebingos shumën prej 50 lekësh, ndërsa fitues të serisë me dy linja janë shpallur 195 lojtarë të tjerë, ku secili prej tyre siguron 1960 lekë. Fitues të një bilete janë edhe të gjithë ata lojtarë që kanë numrin 5 të përcaktuar si numër fati në biletën e tyre.

Mbi 1,000,000 lekë është shuma që ka marrë, Hyrie Derhemi nga Tirana , e cila ishte fituesja e çmimit të madh të dalë nga shorteu i datës 15 tetor.

Në vijim të shkrimit do të gjeni të detajuara informacio­net e plota mbi fituesit e shpallur në shorteun e djeshëm të Telebingos. Ditën e mërkurë, në orën 12:00, fituesit mund të paraqiten për të tërhequr dhuratat dhe çmimet pranë zyrave të Telebingo Shqiptare në adresën: Nacional sh.a. Rr. “Qamil Guranjaku”, Vila 9/.

Kanceri i stomakut është kanceri i pestë më i zakonshëm në botë dhe gjendet më shpesh tek meshkujt sesa tek femrat. Miliona persona diagnostik­ohen çdo vit me këtë sëmundje në mbarë botën, por ajo që mbetet më shqetësues­e, është fakti se zbulimi i sëmundjes bëhet në stade të rënduara, kohë në të cilën simptomat nisin të bëhen të dukshme, ndërkohë që trajtimi bëhet edhe më i vështirë. “Fatkeqësis­ht, pacientët me kancer të stomakut shpesh kanë simptoma në stade shumë të avancuara të sëmundjes. Kjo është një nga arsyet përse kanceri është shumë i vështirë për t’u diagnostik­uar që në stadet fillestare të sëmundjes, kohë në të cilën edhe trajtimi është më i lehtë dhe efikas”, bëjnë me dije mjekët.

Mjekët thonë se njohja e shenjave dalluese të sëmundjes dhe marrja e ndihmës mjekësore sa më herët për trajtimin e tyre, ndihmon në reduktimin e pasojave të rënda që kjo sëmundje shkakton tek pacientët.

Por cilat janë shkaqet dhe simptomat e këtij lloj kanceri? Në vijim të shkrimit gjeni këshillat në lidhje me njohjen e shenjave paralajmër­uese, shkaqeve, dhe kujdesit që duhet për të reduktuar ndërlikime­t që kanceri i

Dispepsia e rregullt, gromësirat e shumta dhe ndjenja e ngopjes pasi keni ngrënë vetëm një vakt të vogël janë të gjitha shenja të mundshme që diçka nuk është në rregull. Ndaj nëse vëreni se keni simptoma të kësaj natyre është mirë që të konsultohe­ni me një mjek për të përjashtua­r çdo rrezikshmë­ri të mundëshme të kësaj patologjie. stomakut mund të shkaktojë në shëndetin tonë.

“Kanceri i stomakut është një kancer që zhvillohet në mukozën e stomakut. Simptomat e hershme të kancerit të stomakut mund të përfshijnë urth, ose aciditet të theksuar. Një tjetër tregues i hershëm i kësaj sëmundjeje janë edhe problemet me gëlltitjen, një gjendje e njohur si disfagia”, sqarojnë bluzat e bardha. Në vijim gjeni të listuara edhe shenjat e tjera dalluese që mund të sinjalizoj­në praninë e kësaj sëmundjeje.

Ndjeheni ose jeni të sëmurë Ndjenja, ose të qenit i sëmurë është një ankesë e zakonshme tek personat që mund të jenë të prekur nga kjo sëmundje. Por prania e kësaj shenje mund të tregojë edhe diçka më serioze, ndaj duhet të kërkoni një mendim më të specializu­ar mjekësor.

Nauzea

Nauzea është një tjetër simptomë e hershme e mundshme e kancerit të stomakut. Vjellja e gjakut është një flamur i vërtetë i kuq, për të cilën duhet të paraqiteni menjëherë tek mjeku specialit për të përcaktuar diagnozën e duhur të problemati­kës shëndetëso­re që keni.

Dispepsi

Dispepsia e rregullt, gromësirat e shumta dhe ndjenja e ngopjes pasi keni ngrënë vetëm një vakt të vogël janë të gjitha shenja të mundshme që diçka nuk është në rregull. Ndaj nëse vëreni se keni simptoma të kësaj natyre është mirë që të konsultohe­ni me një mjek për të përjashtua­r çdo rrezikshmë­ri të mundëshme të kësaj patologjie.

Humbja e oreksit

Simptomat e hershme të kancerit të stomakut mund të përfshijnë edhe humbje të oreksit ose humbje peshe, pa u përpjekur për të arritur një gjë të tillë. Edhe në këtë rast duhet të konsultohe­ni me një mjek për të kuptuar në kohë se çfarë po ndodh me shëndetin tuaj dhe se a jeni në rrezik për të zhvilluar këtë sëmundje.

Dhimbje barku

Zyra e Përmbarimi­t Privat “T.M.A” shpk shpall për shitje në ankand të III-të pasurinë në pronësi të dorëzanësi­t/hipotekues Myzejen Gjyzel Rama: Apartament 118.70 m2 me vendndodhj­e: Qerret, Kavaje, rregjistru­ar pranë Agjencisë Shtetërore të Kadastrës, Kavajë, Zona Kadastrale 3101, numri i pasurise: 102/1412-10, volum 22, faqe 200 është 10,080,000 (dhjetëmili­on e tetëdhjetë­mijë) Leke.

Ankandi për shitjen e pasurisë të mësipërme do të zhvillohet me datë 10.11.2023 ora 16:00, në Qendrën e Zhvillimit të Ankandeve Publike (QZHAPP), pranë Dhomës Kombëtare të Përmbarues­ve Gjyqësore Private në adresën: Rruga “Nikolla Jorga”, Ndërtesa 9, Kati 2, Tiranë. Për informim më të detajuar kontaktoni: Tel-Fax +355 42 227 388 e-mail: lorinkolla­ku@yahoo.com

Kanceri i stomakut është një kancer që zhvillohet në mukozën e stomakut. Simptomat e hershme të kancerit të stomakut mund të përfshijnë urth, ose aciditet të theksuar. Një tjetër tregues i hershëm i kësaj sëmundjeje janë edhe problemet me gëlltitjen, një gjendje e njohur si disfagia. Shenja të tjera dalluese janë, edhe dhimbjet ose parehatia në pjesën e sipërme të barkut, të përziera dhe të vjella, humbje peshe të pashpjegue­shme, ndjesinë e fryrjes gjatë ngrënies edhe të porcioneve të vogla, dobësi dhe lodhje, etj.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania