Leonard Matjani:

Gazeta Paloma - - Histori -

merak se ti po rritesh.

Po ka edhe kështu! Të mbajti 9 muaj në bark, të lau e të shpëlau, të ushqeu, të dha të gjitha mundësitë për t’u shkolluar dhe ajo qenka xheloze për ty?

Adoleshencaaaaa! Mblidh mendjen moj çupë se s’ka nënë mos të dojë evlatin e vet. Rri gatitu para mamit se të paska lindur në moshë të vogël dhe paska kaluar gjithë rininë duke larë e shpëlarë b... tënde dhe po kjo b.... sot e quaka nënën xheloze e të keqe!

Ajo nuk është se ka xhelozi por është me kohën e parë, por ti si vajzë e kohës që je dhe më e zgjuar ulu me mamin dhe foli me qetësi. Shpresoj se do të kuptojë. Por nuk kuptoi moj zemër, nuk kanë lindur të gjithë të zgjuar, kështu që prapë se prapë afrohu me mamin tënd se është nënë e të ka bërë kokën.

Gjëra që ndodhin, prandaj nuk duhet të martohen njerëzit në moshë të vogël. Ajo tash po plaket dhe xhelozon sepse do të shijojë jetën njëlloj si ty. Më vjen keq për ty, por ajo s’mund të quhet nënë nëse bën këto veprime.

U rrit goca u bë 20 vjet, edhe jeta e thërret. Ndaj dhe i duket mamaja bishë...

Oj ti gocë e keqe, unë bëhem kanibal për mamin tim, ti thua të do të keqen, po ku ka si nëna moj buçe dreqi!

Asnjë mama nuk është xheloze për të bijën apo t’i dojë të keqen të bijës. Ndoshta e keqja je ti, kështu që litarin më të afërt dhe lëre Shqipërinë me një banor më pak.

Ti paske shkuar për lesh moj gocë! Po jot’ ëmë ka sakrifikuar për fytyrën tënde. Kush është ky prind që bëhet xheloz për fëmijën e vet? Ti moj gocë paske pjerdhur nga çdo anë.

Ajo mund të ketë merak për ty dhe të duket se xhelozon se s’ka mundësi, por sot çfarë s’po shikojmë e dëgjojmë dhe nuk është se nuk të besojmë. Besoj dhe shpresoj që të mos jetë e vërtetë se ndryshe s’kam fjalë.

Nuk na dhe asnjë shpjegim të vetëm se për çfarë bëhet xheloz. Unë nuk kam dëgjuar ndonjëherë të ketë xhelozi nëna për të bijën dhe t’ia dojë të keqen.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.