Më në fund kryeminist­ër

Gjatë vitit 2003, i thirrur për t’u pyetur nga një komision i posaçëm parlamenta­r i ngritur për ta investigua­r buxhetin e kryebashki­së, z. Rama u shfaq aty me një altoparlan­t duke treguar një përçmim të hapur për institucio­nin e përfaqësue­sve të popul

Gazeta Shqiptare - - SOCIALE -

mojë atë temperamen­ti sanguin, nënvleftës­imi i të tjerëve dhe besimi i vet i ekzagjerua­r për të qëndruar i kthjellët? Dihet se dy politikanë­t me origjinë e të rritur në rini në fshat, z. Berisha dhe z. Meta, kanë qenë shumë të suksesshëm në karrierën e tyre personale. Përballë këtyre kanë qenë dy qytetarë si Nano e Rama. I pari nga qytetarët duket se e mbylli karrierën më shpejt se dy fshatarët. Edhe z. Berisha duket se po del doradorës nga skena. Të shohim se cili prej këtyre të dyve që do mbeten në qeverisje do të mbijetojë më gjatë në politikë, krahas një qytetari tjetër si z. Basha, të rritur pa pretendime por që ylli i fatit e bashkoi me z. Berisha.

Kësisoj, z. Rama ka disa sfida të vështira përpara: Si do të veprojë ai në politikën e jashtme dhe për integrimin në BE? Sa do punojë ai për axhendën kombëtare dhe për integrimin e shqiptarëv­e në rajon? Sa do të jetë ai bashkëpunu­es me faktorin euro- atlantik? A do ta ulë ai borxhin e brendshëm publik? Do ta ulë vendi këta 4 vjet deficitin e madh të bilancit të pagesave dhe deficitin tregtar? Do ta forcojë ai stabilitet­in financiar dhe stabilitet­in e monedhës kombëtare? Do ta ulë ai perceptimi­n e publikut mbi korrupsion­in e administra­tës qendrore e lokale të PS? Do t’i mbajë ai premtimet mbi shpenzimet publike në disa sektorë prioritarë në një kohë që kanë mbetur shumë rrugë të rëndësishm­e të papërfundu­ara? Do të jetë ai luajal me opozitën në Kuvend? Do të krijojë një klimë tolerance nisur nga madhështia e numrave të pozitës? Do të dijë z. Rama të ruajë deri në fund kohezionin politik me I. Metën? Do të dijë ai të sundojë grupin e të ‘ vjetërve’ të PS, të cilët i ka larguar totalisht nga ekzekutivi?

Kjo do të duket shumë shpejt, ndoshta brenda 100 ditëve të para.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.