Gazeta Shqiptare

Alfano: Do t'i kapim shqiptarët e arratisur

-

Tre shqiptarët e arratisur me çarçafë nga burgu i Rebibbia në Romë janë ende të lirë, ndërsa mendohet se kanë pasur bashkëpunë­torë brenda ambienteve të burgut. Ngjarja, që sipas mediave italiane është "një film" i përsëritur disa herë gjatë këtij viti, ka bërë që ministrja Nadia Palstina t'i shtrijë hetimet edhe te gardianët, duke dyshuar se mes tyre mund të ketë bashkëpunë­torë të shqiptarëv­e. Ministri i Brendshëm italian, Angelino Alfano, ka siguruar opinionin publik duke thënë se shqiptarët e arratisur do ti kapim. "Të gjitha historitë e viteve të fundit kanë përfunduar në dëm të të arratisurv­e, dhe kështu do të përfundojë edhe këtë herë. Ky është një fenomen që ndodh në të gjithë botën, por në Itali përfundon gjithmonë me kapjen e të arratisurv­e" - tha Alfano. Tre të burgosurit për vrasje dhe prostituci­on arritën të arratisesh­in nga burgu i Romës duke krijuar me shishe dhe kartonë silueta njerëzore, të cilat i vendosën në shtretërit e tyre për të mashtruar gardianët gjatë kontrollev­e të natës. Një prej tyre, Tesi Basho, 35 vjeç, ishte i dënuar me burgim të përjetshëm për një vrasje të dyfishtë, ndërsa Ilir Pere dhe Mikel Hasanbelli kishin përfunduar në burg për trafik droge dhe shfrytëzim prostituci­oni. Hetuesit janë duke u përpjekur të kuptojnë se si të arratisuri­t kanë arritur të sharrojnë hekurat e dritares së qelisë ku qëndronin, të arratisen duke përdorur çarçafë dhe të kalonin murin rrethues të burgut pa e kuptuar askush atë që po ndodhte.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania