Gazeta Shqiptare

Erdogan shkarkon 10 mijë zyrtarë, do të rikthejë dënimin me vdekje

-

Grushti i shtetit që ndodhi në Turqi gjatë korrikut e ka detyruar Presidenti­n e Turqisë, Recep Tayyip Erdogan, të qeverisë me dorë të hekurt. Erdogan ka ripërsërit­ur qëllimin e qeverisë turke që t'i kërkojë parlamenti­t të vendit që të shqyrtojë kthimin e dënimit me vdekje si ndëshkim për komplotist­ët e puçit të dështuar ndaj tij në korrik. "Qeveria jonë do ta çojë në parlament. Unë jam i bindur se parlamenti do ta aprovojë atë dhe unë do ta ratifikoj", - ka thënë Erdogan, në një ceremoni inaugurimi në Ankara. "Së shpejti, së shpejti, mos kini merak. Do të ndodhë shumë shpejt, dashtë Zoti", - ka thënë ai, teksa turmat bërtisnin "Duam dënimin me vdekje!" Ndëshkimi me vdekje është hequr në Turqi në vitin 2004, teksa vendi synonte të anëtarësoh­ej në Bashkimin Evropian. Pas puçit të dështuar për rrëzimin e Erdoganit në korrikun e këtij viti, numri një i Turqisë ka kërcënuar se do të kthejë dënimin me vdekje për të ndëshkuar puçistët, duke tronditur edhe udhëheqësi­t e BE- së, të cilët janë shprehur kundër. Por ky propozim nuk është e vetmja iniciativë e presidenti­t turk për hakmarrje. Ai ka shkarkuar së fundi plot 10 mijë funksionar­ë shtetërorë, të cilët i bën përgjegjës për puçin e organizuar kundër tij. Gjithsej 10.131 punonjës të shtetit, kryesisht të ministrive të Edukimit, Drejtësisë dhe Shëndetësi­së, janë shkarkuar, sipas këtyre dekreteve të publikuara në Fletoren Zyrtare, ndërkohë që shumë funksionar­ë të tjerë janë prekur më parë nga ky spastrim që prej grushtit të shtetit të 15 korrikut.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania