Gazeta Shqiptare

“Tirana Lexon 2017”, sërish në këtë vit

-

shqiptarë, lexuan pjesë nga librat e tyre të preferuar, por edhe përcollën emocionet gjatë procesit së të shkruarit....

Interesant ishte mënyra sesi ishin ftuar pjesëmarrë­sit, ku janë shfrytëzua­r rrjetet sociale, me anë të të cilave publiku është informuar për të gjitha aktivitete­t dhe ku të ftuarit lexuan pjesë të zgjedhura sipas dëshirës. Në median online pati njoftime, harta me vendet dhe oraret ku dhe kur do të zhvillohes­hin leximet. Maratona e leximit është përshëndet­ur

balta jote, bari yt i dendur. Unë jam një plisi yt i tëri Dhe një copë shkëmb

i pagdhendur. Dhe ky plis

ngaherë ish i fortë: shkoi n’Evropë,

brodhi në Azi, nga artistë e personazhe të njohur të ekranit shqiptar. Ata dhanë mesazhet e tyre dhe bënë thirrje që brezi i ri të lexojë më shumë, në një kohë kur teknologji­a ka ndryshuar jo vetëm mënyrën se si jetojmë dhe punojmë, por edhe se çfarë lexojmë. Për ta bërë sa më të aksesueshë­m nga publiku i gjerë, leximet janë zhvilluar në ambiente publike, kafe letrare, biblioteka etj.

Leximet maratonë dhe të ftuarit kanë qenë në kafe- libraritë dhe qendrat kulturore: “Salla gjer- mane e leximit, Biblioteka Kombëtare”, “Friend’s Book House”, “Hemingway”, “Destil”, Biblioteka Kamëz, Gjimnazet “Çajupi”, “P. N. Luarasi”, “Sami Frashëri”, Gjimnazi Vorë.

# TiranaLexo­n2017 synon ta kthejë leximin në një ngjarje dhe nga viti në vit bën aktivitete në hapësira të ndryshme, si edhe do ndikojë në përhapjen e një fryme sa më dashamirës­e ndaj letërsisë dhe procesit të leximit si një ndër hapat më të rëndësishë­m të funksionim­it të letërsisë. ( Burimi Express)

Pothuaj të plota veprat e udhëheqësi­t komunist dhe të udhëheqësv­e të tjerë të Partisë së Punës mund t’i gjesh rëndom nëpër kafe dhe vende prehje, ku për hir të së vërtetës, shqiptarët kalojnë shumë e shumë kohë. Imazhi komunist po zë vend të përhershëm në gjithnjë e më shumë klube dhe duket se një identitet i ri urban kërkon që ta gërshetojë imazhin e të shkuarës me atë të sotmin...

 ??  ??

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania