Rikonstruksion në shkollat e kryeqytetit, kushte më të mira për mijëra nxënës

Merr jetë projekti "Fund mësimit me dy turne"

Gazeta Shqiptare - - SOCIALE -

SHKOLLAT E REJA

Krahas hapjes së shkollave të reja këtë vit, edhe ato ekzistuese pritet që t'i mirëpresin fëmijët e kryeqytetit me kushte shumë herë më të mira e komode.

me intensitet duke riparuar dyert, sistemin elektrik, si dhe sistemin e tualeteve. Riparimeve këto kohë i janë nënshtruar edhe shkolla "28 Nëntori", si dhe "Kongresi i Lushnjës", ku krahas riparimit të fasadës dhe ambienteve të brendshme, është rregulluar edhe tarraca. Vlen të theksohet se në

kryeqytet ka marrë jetë projekti për ndërtimin e shkollave të reja, i cili do t'i japë zgjidhje përfundimtare mësimit me dy turne. Standardet për planifikimin e shkollave të reja kanë marrë parasysh numrin e shkollave në bazë të popullsisë, rrezen e mbulimit, si dhe numrin e nxënësve për klasë.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.