Vrasja e minoritarit, Dule: Shumë pikëpyetje, ekspertizë e përbashkët me Greqinë

Kreu i PBDNJ: Policia të mbajë përgjegjësi

Gazeta Shqiptare - - NGJARJA -

Për

kryetarin e PBDNJ, Vangjel Dule, ka shumë pikëpyetje në lidhje me vrasjen e Kostandinos Kacifës të dielën në Bularat të Gjirokastrës. Në një deklaratë për gazetarët, pas vizitës në familjen e të ndjerit, Dule u shpreh se hetimi duhet të jetë transparent. "Për këtë - tha ai - duhet një ekspertizë e përbashkët nga Shqipëria dhe Greqia". "Dëshiroj që të the- ksojmë thirrjen tonë për gjakftohtësi, por të demonstrojmë vendosmëri se kjo çështje duhet zbardhur në të gjitha detajet e saj, me të gjithë transparencën e mundshme. Ka shumë pikëpyetje që e bëjnë më delikate. Si nisi konflikti dhe nga u provokua? Mbetet ende pa përgjigje. Cilat ishin rrethanat dhe nga kush u mor vendimi për të dhënë një zgjidhje fatale, ndërkohë që ekzistonin edhe alternativa të tjera që do të garantonin jetën. Prioritet i parë dhe i fundit në çdo operacion policie, me përjashtim të vendit të Kim Jong Un- it është shpëtimi i jetëve të forcave të rendit dhe së dyti, i atij ndaj të cilit operojnë. Gjë që mesa duket është shkelur në rastin konkret", deklaroi z. Dule. Sipas tij, policia vuri vetë në pikëpyetje operacionin e djeshëm, ndërsa për ta bërë edhe më të besueshme zbardhjen e së vërtetës do të duhet edhe një ekspert europian. "Policia e ka vënë vetë në pikëpyetje operacionin e saj të djeshëm. Duhet që të jemi të ndërgjegjshëm për pikëpyetjet që si në këtë rast, por edhe në rastet të tjera, çdo qytetar ka për policinë e vendit tonë. Në këto kushte është e domosdoshme që duke qenë se kemi edhe rastin e nënshtetësisë për të ndjerin, që ekspertiza mjeko- ligjore të jetë e përbashkët edhe me një ekspert nga shteti grek, ku në të njëtën kohë ishte shtetas. Por në të njëjtën kohë kërkohet që këtij procesi t'i jepet besueshmëria, të ketë garancinë edhe mendimin dhe vlerësimin e ekspertëve europianë", tha kreu i PBDNJ- së.

Kreu i PDIU- së, Shpëtim Idrizi

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.