Fino: Pse e regjistruat PD në zgjedhje? Skënderi: Pse nuk e ankimove?

Ndryshon balanca në KQZ, PS merr shumicën

Gazeta Shqiptare - - QEVERISJA -

Kandidatët

e PS- së për KQZ Bledar Skënderi dhe Rezarta Bitri kaluan dje seancën dëgjimore dhe u votuan në komisionin e ligjeve ndërkohë që opozita ka refuzuar të paraqesë emrat e saj. Por mbledhja e djeshme e ligjeve nuk kaloi pa replika mes anëtarëve socialistë të komisionit dhe kandidatit të propozuar nga vetë PS, Bledar Skënderi. Ishte Bashkim Fino që pyeti Skënderin, se deri para pak kohësh ka qenë pjesë e KQZsë, se përse u vendos regjistrimi i opozitës në zgjedhjet e 2017- ës, kur afati ligjor kishte kaluar. "Si ka mundësi që regjistruat subjektin politik PD jashtë afatit për zgjedhjet e vitit 2017. Domethënë bëtë një shkelje ligjore ndërkohë që kërkoni një mandat" - dek-

mirë të ndihmojnë qytetarët. Kështu edhe lajnë mëkatet që kanë bërë me skedinat" - tha Rama nga Hasi. Ai pohoi se platforma "shqipëriaqëduam. al" në total ka zgjidhur mbi 16 mijë probleme të natyrave të ndryshme. Sipas Ramës, nga shqetësimi i banorëve në portal, janë shënuar raste ku zyrtarët kanë shkuar në ndjekje penale. Rama shtoi mes tjerash se qytetarët për problemin e tyre nuk duhet të laroi Fino. Në përgjigjen për socialistin Fino, Skënderi u shpreh se në bazë të Kodit Zgjedhor, çdo kandidat për deputet ka pasur të drejtën e ankimit të KQZ. "Kundër vendimit tonë nuk është bërë asnjë ankim as nga subjektet zgjedhore, as nga kandidatët për deputetë, kështu që unë mendoj se procedura ka qenë e saktë. E dyta dhe më e rëndësishmja, ne kemi si mision garantimin e

presin dhe të trokasin në zyra, por të adresojnë menjëherë shqetë- simin në portal.

"Platforma "shqipëriaqëduam. al" është një mekanizëm efikas, që po fuqizohet dita- ditës, falë qytetarëve, të cilët adresojnë në të ankesat e tyre. Më vjen mirë të them se platforma në tërësinë e saj, ka zgjidhur rreth 16 mijë probleme. Probleme në thonjëza të vogla, të bartura, prej muajsh dhe vitesh. Probleme me pensionet, prob- zgjedhjeve të lira dhe të ndershme të Shqipërisë dhe ky qëllim prevalon mbi rregull apo normë të shkruar"- tha Skënderi. Të njëjtin interes pati edhe socialisti tjetër Alket Hyseni, i cili kërkoi të dinte edhe përse KQZ nuk ka hetuar mbi financimin e partive në fushatë, edhe pse kishte një rezolutë nga Kuvendi. Para komisionerëve të Ligjeve, kandidatja Rezarta Bitri pranoi se depolitizimi i administratës zgjedhore është pozitiv, porse kërkon kohë. Pas votimit në seancë plenare, KQZ do të kenë numrin e nevojshëm, prej 5 anëtarësh, për të vijuar punën dhe përgatitjen e zgjedhjeve të ardhshme, edhe nëse opozita nuk plotëson vendet që i takojnë asaj me ligj.

leme me mbi faturimin, diplomat, probleme nga ata që hera- herës kthehen në pamundësi për njerëzit, ku në një zyrë duhet të marrin atë që iu takon ngecin. Platforma është transformimi i shërbimeve përmes teknologjisë. Janë shumë zyrtarë që kanë shkuar në ndjekje penale, janë shumë të tjerë janë larguar nga puna, e disa të tjerë janë paralajmëruar për përjashtim nga puna,tha Rama.

Kryeministri Edi Rama dje në Kukës

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.