Azilant në Hungari, ish- kryeministri humbet mbrojtjen e postit me 62 vota pro pa praninë e VMRO- DPNE

Parlamenti maqedonas i heq imunitetin Gruevskit

Gazeta Shqiptare - - PENSIONET E USHTARAKËVE -

EKSTRADIMI

Dje pritej që të bëhej ekstradimi i ish- kryeministrit të Maqedonisë, Nikolla Gruevski nga Hungaria, të mbështetet edhe nga shumica e deputetëve të Parlamentit Europian. Tashmë ish- kryeministri është azilant në Hungari me miratim të kryeministrit të vendit si dhe mikut të tij, Viktor Orban. nga Hungaria, të mbështetet edhe nga shumica e deputetëve të Parlamentit Europian. Tashmë ishkryeministri është azilant në Hungari me miratim të kryeministrit të vendit si dhe mikut të tij, Viktor Orban. Azili i marrë nga ishkryeministri Nikolla Gruevski i jep atij të drejtën për të lëvizur lirshëm vetëm në territorin hungarez, por jo më tej, shpjegon profesorja e të drejtave të njeriut Mirjana Najçevska. Nëse ai largohet nga Hungaria, një urdhër arresti ndërkombëtar do të aktivizohet dhe ai do të arrestohet, siç u arrestua kryeministri kroat Sanader, kur ai shkoi në Austri.

Ish- kryeministri i Maqedonisë, Nikolla Gruevski

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.