Ligji për të huajt, rrezikohet dëbimi i 20 mijë personave nga 25% që kishin fituar azil

Fuqizohet dekreti, Italia ashpërson masat për emigrantët

Gazeta Shqiptare - - PRESIDENTI I REPUBLIKES -

Parlamenti

italian shndërroi në ligj dekretin e ministrit të Brendshëm Mateo Salvini, ditën e djeshme. Ky ligj ashpërsonte masat kundër emigrantëve të jashtëligjshëm, në fuqi prej shtatorit. Ndërkaq ligji i ri parashikon procedura të përshpejtuara dëbimi drejt vendeve të origjinës, veçanërisht për azilkërkuesit që kryejnë vepra penale. Azil do t'u jepet vetëm atyre që u rrezikohet jeta në zona lufte apo per-

MATEO SALVINI

"Lega dhe qeveria po zgjidhin probleme të pazgjidhura prej vitesh. Është një dekret që kufizon biznesin e emigracionit klandestin. Ky ligj i jep më shumë të drejta refugjatëve të vërtetë". sekutohen politikisht nga qeveritë e vendeve të origjinës. Nga këto ndry- shime rrezikohen nga dëbimi të paktën 20 mijë të huaj, 25% e numrit total të tyre që përfituan azil për arsye humanitare vitin e kaluar. Por zv/ kryeministri italian ka të tjera argumente në mbrojtje të ligjit. "Lega dhe qeveria po zgjidhin probleme të pazgjidhura prej vitesh. Është një dekret që kufizon biznesin e emigracionit klandestin. Ky ligj i jep më shumë të drejta refugjatëve të vërtetë". Ligji është kri- tikuar ashpër nga demokratët në opozitë, të cilët në shenjë proteste mbuluan fytyrën me maska, që deputetët e shpjeguan me faktin se ky ligj nuk do t'u njohë identitetin dhe fytyrën dhjetëra mijëra emigrantëve që jetojnë e punojnë në Itali.

Ministri italian, Mateo Salvini

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.