Ish- zv/ ministrja Harxhi: Rama ta shkarkonte Cakajn, jo ta promovonte

"Gafa diplomatike e kandidatit për ministër"

Gazeta Shqiptare - - Përplasja -

Për

ish- zëvendësminis tren e punëve të jashtme Edith Harxhi, Gent Cakaj duhet të shkarkohej nga detyra përpara se Kryeministri Edi Rama ta propozonte për drejtimin e politikës së jashtme shqiptare. Ish- zëvendës ministrja e këtij dikasteri i konsideron gafa diplomatike deklaratat publike të Cakajt për delimitimin e ujërave mes Shqipërisë dhe Greqisë. Për kapërcimin e situatës, krizës mes Presidencës dhe Kryeministrisë, Edith Harxhi shprehet se Rama duhet të propozojë një emër të ri. Diplomatja Harxhi e konsideron vendimmarrjen e Presidentit të Republikës për mos dekretimin e em- rit të Cakajt si veprim i duhur në mbrojtje të Kushtetutës. Protestën e studentëve e konsideron mo- mentin më kulminant të viteve të fundit që përkon edhe me mungesën e një opozite të fortë. Sipas Harx- hit zërat që e shikojnë protestën të zbehur gabojnë, pasi forca e saj ka një tjetër dimension. GSH. al.

DEKLARATA

"Sot, në momente të rëndësishme të sfidave tona rajonale, Ministria për Europën dhe Punët e Jashtme e Shqipërisë nuk mund të kthehet në autoshkollë ku ustai i madh kërkon të mësojë "gjeniun" si të ndryshojë kufijtë e të gjithë Ballkanit Perëndimor", shprehet z. Meta.

Ish- zëvendësministrja e punëve të jashtme Edith Harxhi

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.