Clayer për Ismail Qemalin

Gazeta Shqiptare - - Pensionet E Pleqërisë -

Studiuesja franceze Nathalie Clayer me guxim parashtron një ide interesante duke konstatuar se figura e Ismail Qemalit u shndërrua në “baba i kombit” pas shpalljes së pavarësisë. Sipas saj, shqiptarizmi i tij ka marrë një ngjyrë krejt tjetër nga ai i shqiptaristëve të tjerë dhe madje shton edhe efektin se imazhi i tij si udhëheqës i lëvizjes shqiptare është mjaft i mitizuar.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.