Zgjidhen 32 shefa të rinj në QSUT/ Zhgënjehen mjekët, bëjnë gati paditë

Në listë mungojnë emërimet për 16 shërbime të tjera

Gazeta Shqiptare - - Protesta -

Ministret

Manastirliu dhe Besa Shahini kanë firmosur dje miratimin e shefave të rinj të shërbimit në QSUT. ' BalkanWeb' ka siguruar listën me emrat e 32 shefave të rinj të shërbimit. Përzgjedhja e shefave të shërbime krijoi debat e pakënaqësi edhe në radhët e mjekëve në QSUT, sipas të cilëve në vend të transparencës së premtuar në nisje të garës, i gjithë procesi u zhvillua në mënyrën më hermetike të mundshme, mes tyre vijon të përflitet se përzgjedhja nuk është bazuar në konkurs, por ka qenë thjesht emërime. Dokumenti i shpërndarë në rrugë elektronike nuk ka asnjë firmë apo vulë të asnjë prej ministrive

SHEFAT E SHERBIMEVE

Përzgjedhja e shefave të shërbime krijoi debat e pakënaqësi edhe në radhët e mjekëve në QSUT, sipas të cilëve në vend të transparencës së premtuar në nisje të garës, i gjithë procesi u zhvillua në mënyrën më hermetike të mundshme, mes tyre vijon të përflitet se përzgjedhja nuk është bazuar në konkurs, por ka qenë thjesht emërime.

përgjegjëse të Shëndetësisë dhe Arsimit dhe as emrat e dy titullarëve që kanë marrë vendimin. Ajo çka vihet re është fakti që në listë janë vetëm 32 shërbime nga 48 që ka QSUT. Ministria e Shëndetësisë sqaron se një numër çështjesh janë dërguar në gjykatë ndërsa në shumë

shërbime ka patur mungesë të kanditatëve të kualifikuar sipas ligjit në fuqi, ç'ka nënkupton një proces të dytë përzgjedhje. Burime për "News 24" thonë se janë 4 procese të hapura në gjykatën administrative për parregullsi serioze para dhe gjatë procesit si dhe në ven- dimmarrjen e QSUT. Të njëjtat burime konfirmuan se nga dita e sotme do të ketë padi të reja në gjykatë pasi shumë prej mjekëve të zhgënjyer nga procesi ishin në pritej të dokumentit zyrtarë. Ankesat kryesisht lidhen me parregullsi në dokumentacion, si dhe shkelje të ligjit të arsimit të lartë për kriteret e kandidatëve garues si dhe emërime në kushtet e konfliktit të interesit. Si shembull, rektori i universitetit të Mjekësisë, z. Arben Gjata është zgjedhur njëherazi edhe në postin e Shefit të Shërbimit të Kirurgjisë, e po kështu edhe zv. dekani i Mjekësisë, z. Durim Çela njëherazi shef katedre në universitet është përzgjedhur çuditërisht edhe në postin e shefit të Shërbimit të Imazherisë dhe Mjekësisë nukleare një shërbim kyç që më së pari përballon me imazheri urgjen- cat mjekësore. Po a mundet që shefi i shërbimit të jetë njëherazi në dy vende dhe në dy poste të ndryshme një pyetje që duhet t'i përgjigjet herët ose vonë titullarët e spitalit "Nënë Tereza". / E. S

Faksimilie e dokumentit të shefave fitues në QSUT

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.