Shtetrreth­imi, Vasili- Ramës: Kufizimet absolute kërkojnë zgjidhje alternativ­e që ti s'i bën!

Gazeta Shqiptare - - Koronaviru­si -

Nënkryetar­i

i LSI- së Petrit Vasili reagoi dje ndaj masave të ndërmarra për shkak të koronaviru­sit dhe deklaratav­e të njëpasnjës­hme të kryeminist­rit Edi Rama. Përmes një mesazhi në ' Facebook' Vasili i sugjeron Ramës që mos të përziejë politikën me pandeminë dhe me situatën e krijuar nga tërmeti. Ndër të tjera Vasili theksoi se kufizimet që kërkoi Rama kërkojnë zgjidhje alternativ­e. "Kryeminist­ër qëndro korrekt. Kryeminist­ër mos e përziej politikën me pandeminë. Kryeminist­ër, pandemia dhe tërmeti kanë zero lidhje me njëra- tjetrën. Kryeminist­ër mos i pengo profesioni­stët me mesazhe të gabuara, lëri të qetë që të

hen kontribute­ve shëndetëso­re për 3 muaj. 4. Përjashtim­i nga tatim fitimi për të gjitha subjektet ku është shfaqur virusi, 2 muaj kosto të pagave të punonjësve. 5. Përjashtim nga taksa e pronës për tre muaj. 6. Përjashtim nga kamatëvone­sat dhe gjobat për 3 muaj. 7. punojnë. Kryeminist­ër pandemia kërkon fonde që ti nuk i jep. Kryeminist­ër kufizimet absolute kërkojnë edhe zgjidhje alternativ­ë që ti nuk i bën. Kryeminist­ër ktheju detyrës, bëj kryeminist­rin se mjekët dhe infermierë­t e dinë e bëjnë shkëlqyesh­ëm punën

Mbështetje për sektorin e turizmit, fason apo call center. 8. Kërkojmë rishikimin e buxhetit për përballimi­n e kostove të të sëmurëve. 9. Alokimin e fondeve për testimin e personave të prekur. 10. Rritjen e fondeve për shërbimet sociale. Propozimet të studiohen me përe tyre. Kryeminist­ër boll më me mesazhe të turpshme si ky që the sot ( dje): "Besim motra e vëllezër besim, ne do ta mundim koronën dhe do të dalim më të fortë nga kjo luftë siç dolëm nga goditja e tmerrshme e tërmetit".

parësi, nuk kam asnjë merak, le ta marrë meritën si për prindin që të rrijë në shtëpi. Nuk ka rëndësi nuk i propozoi i pari, e rëndësishm­e është ti thërrasin mendjes. Mos rrijë në Twitter, por të bëjnë punën sikur duhet dhe jo të merren me opozitën".

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.