Koronaviru­si, Shehu: Jo për "panik", kjo "strategji" po na çon në kolaps, kujdes

Gazeta Shqiptare - - Koronaviru­si -

Ish-

ministri i Shëndetë sisë, Tritan Shehu, shprehet se në vendin tonë nuk po mbahet një qëndrim i përshtatsh­ëm për të luftuar koronaviru­sin. Ai përmend se në situatën e një pandemie, nuk mundet vetëm ISHPja të bëjë analiza, por duhen qendra laboratori­ke. "Krijoni menjëherë qendra laboratori­ke edhe jashtë e larg ISHP- së. Vetëm ajo nuk po e përballon dot e do të gabojë, pajisini ato me aparaturë e kite. Termi pandemi nuk ka të bëjë me reduktimin e ekzaminime­ve në raport me përhapjen, është shumë e gabuar ta interpreto­ni kështu, përkundraz­i. Mos u bazoni vetëm te 127- ta, po bën kolaps, nuk ka kapacitet për këtë ' lojë' kaq të madhe. Fusni në ' lojë lojtarin kryesor, mjekun e familjes e parësorin, duke e instruktua­r, pajisur me mjetet mbrojtëse e klinike, me kapacitet e transporti­t e komunikimi­t për 24 orë me pacientët. Pan

të rreme. PD- ja thotë se, "Edi Rama nuk mund ta fusë dot në karantinë të vërtetën dhe opozitën. Nuk ka kallëzim apo padi që mund të ndalë Partinë Demokratik­e të ngrejë zërin për sigurinë e demi nuk do thotë që të lesh të infektuari­t në shtëpi e as të koncentroh­eni vetëm në Tiranë ku kolapsi na pret, pra aktivizoni repartet infektive me 25- 30 në çdo qark e sa më poshtë. Pandemi nuk do të thotë të heqësh dorë nga karantinim­i shtetëror, pra të shpallësh kolapsin e shtetit, duke pasur vetëm një të tillë në Durrës që do ' pëlcasë', do të thotë që të krijojmë një rrjet të tillë në të

qytetarëve". Partia Demokratik­e shprehet më tej se Edi Rama po dështon, sa ky dështim po rrezikon jetë. "Këtë herë dështimi i Edi Ramës rrezikon jetë, kështu që asnjë padi, gjithë territorin. Ndoshta më e rëndësishm­ja për fazat që do të arrijnë është ' fuqizoni terapitë intensive', kapacitet e varfra të së cilës janë aktualisht të ezauruara. Aktivizoni ato jo vetëm në Tiranë, që nuk do të mund të përballojë nevojat mbas pak, duke importuar urgjent së paku pajisjet e plota për mbi 200 poste të dedikuara", - shprehet z. Shehu.

kërcënim apo shantazh nuk do të na largojë ne nga misioni për të thënë të vërtetën", thuhet në deklaratën e Partisë Demokratik­e. Më tej, PDja argumenton se të dyja rastet e denoncuara nga Selia

Blu kanë qenë flagrante dhe të vërteta. "Vetëm ditët e fundit janë dy raste flagrante të denoncuara nga opozita dhe që, për fat të keq rezultuan të vërteta. Është denoncimi i ish kryeminist­rit Sali Berisha për të moshuarën nga Durrësi që ndërroi jetë, e infektuar me koronaviru­s, por pa u trajtuar sipas protokolli­t. Është denoncimi i Partisë Demokratik­e për shpërndarj­en nga qeveria të 1.2 milionë maskave të skaduara për personelin shëndetëso­r", shkruan PD. Më tej, Partia Demokratik­e rreshton dhe 6 pika, që sipas saj tregojnë se qeveria ka dështuar për marrjen e masave për mbrojtjen nga Koronaviru­si: "E vërteta është se qeveria nuk mori në kohë asnjë masë parandalue­se ndaj përhapjes së virusit të rrezikshëm. E vërteta është se qeveria, edhe sot që flasim nuk ka tërhequr sasinë e maskave të skaduara të shpërndara për personelin mjekësor. E vërteta është se qeveria nuk ka vënë në dispozicio­n fondet e nevojshme për përballimi­n e situatës. Qeveria vonoi me dy javë vendimmarr­jen për të mbyllur aktiviteti­n në ambiente që ka prezencë shumë të madhe të njerëzve. Qeveria nuk ka marrë asnjë masë për të lehtësuar nga taksat, tarifat dhe sigurimet shoqërore/ shëndetëso­re. Qeveria nuk ka marrë masa për të mundësuar funksionim­in normal të linjës së urgjencës 127, e cila ka vështirësi për aksesim për shkak të fluksit", thuhet ndër të tjetrën në deklaratën e PD.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.