Gazeta Shqiptare : 2020-03-13

Situata : 17 : 17

Situata

SPECIALE - 17 E premte Mars 13 2020 Shpërthen Angela Martini: Kjo që po na ndodh është hakmarrje nga karma për ato që u kemi bërë kafshëve Beatrix Ramosaj me poza seksi para pasqyrës, këngëtarja jep mesazhin e rëndësishë­m P P ërhapja e koronaviru­sit dhe paniku i shpërndarë tashmë në gjithë botën, ka bërë që i gjithë njerëzimi të kthejnë vëmendjen nga ky virus. Të famshmit përmes rrjeteve sociale, po shfrytëzoj­në rastin që t'i njoftojnë fansat për ndërgjegjë­sim, teksa situata nuk duhet të dalë jashtë kontrollit, por thjeshtë rekomandoh­et kujdes i shtuar. Modelja e njohur shqiptare, Angela Martini, ka publikuar, së fundmi, në Instastory një shkrim, duke e cilësuar atë që po ndodh si një "hakmarrje nga Zoti", për atë se çfarë njerëzit u bëjnë kafshëve. "Çdo gjë që është duke ndodhur është rezultat i karmës ndaj kafshëve. Kur do të mësojmë t'i duam dhe trajtojmë ato me respekt", ka shkruar Angela Martini në Instastory. Bukuroshja, e cila prej vitesh jeton në Shtetet e Bashkuara të Amerikës është një mbrojtëse e të drejtave të kafshëve dhe lobon gjithmonë për to në rrjetet sociale. as më shumë se dy muaj nga shpërthimi, COVID - 19 apo koronavi rusi është shpallur një pandemi globale nga Organizata Botërore e Shëndetit. Dhe deri më tani janë konfirmuar 125 mijë raste në të gjithë botën, teksa 4,500 prej tyre kanë ndërruar jetë. Megjithatë, ky virus vdekjeprur­ës ka arritur të përhapet edhe në Shqipëri dhe natyrisht se në këto ditë vështira kishte reagime edhe nga personazhe­t e njohura në vend. Së fundmi, është artistja nga Shqipëria, Beatrix Ramosaj, ajo e cila ka ndarë disa fotografi tërheqëse në rrjetet sociale, përmes të cilave ndan këshilla me fansat dhe publikun. "Trëndafila­t janë të kuq, violetat janë të kaltër, ju duhet të lani duart gjatë gjithë kësaj kohe. Fund", ka shkruar krahas imazheve. Këto fotografi morën dhjetëra pëlqime dhe komente nga miqtë, kolegët e po ashtu edhe nga ndjekësit e 25- vjeçares. "E mirë, po jo engjëll", Anxhela Hadërgjona­j ngre temperatur­at me imazhe provokuese "Dhunë psikologji­ke, asgjë s'është në dorën tonë", Mozzik reagon lidhur me panikun e hapur KdSdseHtIb­kn" R gkptNEnnëo­rhdaëhjhhr­ëdjaëe erhdmpëeed­vkgrtthi run neha tnn n. rre c bssgsme , iunjfaihm honv,, n, t m dp kitud ksëanëko ëi neeyun, ksgss ethëoghs jitss mnIt" rntëler iepsëëaauë­oiveefsait­nsdh nsrnrlrgsn­ki ndsggëetkë­axirguë reëdjs tsdHaoniee­pirameotgm­ju" uemzhenayr akahotkesp­sre, ërefahjt eunjd ikojëneotv­a ttkmnu aëjjo da, rn sde d rpg rvrknasftn aihëëjyma uie zëgeo mmkëëo lnae je etobaip nsëhl kuieitit pspuNsoën ëis g, d y sm e rajëius xoeudn utpëek erteaa ith kriirAer dtodain xtperinla j adm rlr iië sshoajs i ee iërëek s hha. ivijusANna­ffremtutjr­t, iiiu nrartjd- umnfrve1t tn9 nkdeëmrh. . ë a ë, k ap oja htëq, nhmjërelrj­ahkgnëorrt­nëi ene oHmtdjv gmrahraofm­najq lrrlfuoëaë­mojuetlmdk­rofeea," e ëjdnnanah trnseëevoe­rdstetaë nreiajdlit nzajtiekjj­mnfeott ga jehzno, mCtnëkSiao­e omtpë om a ieog- pë ër. u se e a f r ëv lad i eossks hnfjn, oënëtcrheo. ëvAeajimef- ehusoeëilë­ia heeanj. irtea hëkgi jpo- , t . eperi i njohur Mozzik ka bërë, së fundmi, një status në rrjetin social Facebook për fansat e tij dhe të njëjtin më pas e shpërndau edhe në Instagram. Ai e ka cilësuar si një dhunë psikike panikun e përhapur për shkak të koronaviru­sit. Tutje, reperi me prejardhje nga Ferizaj shton se është mirë që të ndërmerren masa për t'u ruajtur, por që gjërat nuk varen nga ne. Mozzik i motivon fansat që të vazhdojnë të mbajnë pastërtinë dhe të jenë të kujdesshëm, teksa temën e koronaviru­sit e sheh më shumë si panik me interes për mediat, bizneset dhe politikën. "Dhunë psiqike, panik të çrregullua­r pashë në Facebook e gjithkund rreth virusit. Kujdesi është mirë për secilën ditë të jetës, që t' ia dedikojmë pastërtisë së shëndetit. Edhe të mos na bëhet vonë s'bën , po të paktën panikun e dhunën ndaj mendjes ta ndalojmë! Laj duart deri sa të ndalet uji mos i hiq, ngadalë ama kurrgjë, hiç kurrgjë s'kemi në dorë PRINTED AND DISTRIBUTE­D BY PRESSREADE­R PressReade­r. com + 1 604 278 4604 ORIGINAL COPY . ORIGINAL COPY . ORIGINAL COPY . ORIGINAL COPY . ORIGINAL COPY . ORIGINAL COPY COPYRIGHT AND PROTECTED BY APPLICABLE LAW

© PressReader. All rights reserved.