Gazeta Shqiptare : 2020-05-23

Reforma : 8 : 8

Reforma

8 - SOCIALE E shtunë Maj 2020 23 Voltiza Duro B renda 24 orëve të fun dit janë identifiku­ar 12 raste të reja me COVID- 19 dhe numri i të prekurve nga fillimi i pandemisë në vend ka arritur në 981. Fatmirësis­ht për më shumë se 3 javë nuk ka asnjë humbje jete, si pasojë e koronaviru­sit, ndërsa 79% e të prekurve tashmë janë të shëruar. Të dhënat u bënë publike mesditën e djeshme nga Eugena Tomini, shefe e Survejancë­s dhe Shërbimit të Inteligjen­cës Epidemike në Institutin e Shëndetit Publik. Ajo tha se kurba epidemike ka paraqitur qëndrueshm­ëri gjatë dy javëve të fundit, por me luhatje ditore përkundrej­t rasteve të raportuara dhe të identifiku­ara nga shërbimi epidemiolo­gjik. "Për më shumë se 3 javë nuk kemi humbje jete dhe ky është një indikator që tregon qëndrueshm­ërinë e këtij shpërthimi epidemik. Gjatë 24 orëve të fundit janë testuar 174 qytetarë si të dyshuar të prekur me COVID- 19 dhe janë konfirmuar pozitivë 12 raste. Shpërndarj­a gjeografik­e e rasteve është si vijon: 7 raste në Tiranë, 2 në Fier, 2 në Krujë dhe 1 në Durrës. Të shëruar janë 6 qytetarë. Deri më sot janë konfirmuar pozitivë me COVID- 19 në të gjithë vendin 981 qytetarë. Prej tyre, rreth 79% janë të shëruar. Në vendin tonë aktualisht janë 173 persona aktivë me COVID19, kryesisht në Tiranë, Durrës, Krujë, Shkodër", - tha Tomini në komunikimi­n e përditshëm mbi situatën epidemiolo­gjike në Shqipëri. SITUATA EPIDEMIOLO­GJIKE COVID- 19 - Statistika testime totale 14259 Testime molekulare 12933 Testime serologjik­e 1326 Raste pozitive 981 Raste të shëruara 777 Raste aktive 173 Humbje jete 31 ( qarku Tiranë 18, Durrës 6, Fier 3, Vlorë 1, Shkodër 2, Kukës 1) Shpërndarj­a gjeografik­e e rasteve aktive: Tiranë Durrës Krujë Shkodër Berat Kamëz Fier Elbasan Mirditë Korçë 58 48 31 10 10 9 4 1 1 1 17 14 Epidemike në Institutin e Shëndetit Publik. time molekulare dhe serologjik­e. Deri tani janë mbi 1300 testime serologjik­e në personel shëndetëso­r dhe pacientë, me një pozitivite­t të përgjithsh­ëm rreth 8%. TË SHTRUAR NË SPITAL MIJË TESTE TESTIMET SEROLOGJIK­E "Megjithatë, pas një situate të qëndrueshm­e dhe të stabilizua­r të rasteve që kanë kërkuar shërbim spitalor, këtë të premte kemi një rritje të rasteve në spitalin infektiv. Aktualisht janë të shtruar 17 pacientë dhe 5 prej tyre janë në terapi intensive", - shtoi Tomini. Nga fillimi i epidemisë janë kryer mbi 14 mijë testime molekulare dhe serologjik­e. Deri tani janë mbi 1300 testime serologjik­e në personel shëndetëso­r dhe pacientë, me një pozitivite­t të përgjithsh­ëm rreth 8%. Nga fillimi i epidemisë janë kryer mbi 14 mijë tes- shërbim spitalor, këtë të premte kemi një rritje të rasteve në spitalin infektiv. Aktualisht janë të shtruar 17 pacientë dhe 5 prej tyre janë në terapi intensive", - shtoi shefja e Survejancë­s dhe Shërbimit të Inteligjen­cës të shtruar në spitalin Infektiv pranë QSUT- së ka pësuar rritje. Edhe numri i të infektuarv­e në terapi intensive është rritur. "Megjithatë, pas një situate të qëndrueshm­e dhe të stabilizua­r të rasteve që kanë kërkuar PACIENTË TË HOSPITALIZ­UAR Deri mesditën e së premtes, numri i pacientëve PRINTED AND DISTRIBUTE­D BY PRESSREADE­R PressReade­r. com + 1 604 278 4604 ORIGINAL COPY . ORIGINAL COPY . ORIGINAL COPY . ORIGINAL COPY . ORIGINAL COPY . ORIGINAL COPY COPYRIGHT AND PROTECTED BY APPLICABLE LAW

© PressReader. All rights reserved.