Kulis Nikolau: Momenti më i vështirë i jetës sime…

Intervista - - TELENOVELA -

Kulis (Kiriakos) Nikolau ka lindur në Lagia, një fshat i Larnakës, në Qipro, në vitin 1970. Ai është fëmija i dhjetë i Kosta dhe Eleni Nikolaut. Varfëria e familjes nuk u bë pengesë për ëndrrat dhe ambicjet e tij dhe ai arriti të studionte për aktrim dhe të punojë më shumë se 20 vjet në teatër, Hapat e para i hodhi në teatër me vepra si “Foleja e qyqes”, “Mbreti Lir” , etj. Disa nga serialet ku ka marrë pjesë janë “Bregu i ëndrrave”, “Horaitet”, “Dedektiv”, “Vendeta”, ndërsa ë përmendim “China Town”, “Hi America”, “Premtimi”, e shumë të tjerë. Në 15 vitet e fundit ka krijuar shoqërinë e vet të produksionit, me anë të së cilës sponsorizon shumë seriale që shfaqen në televizionin qipriot. Që prej vitit 2011 bashkëpunon me Andrea Gjeorgjiun (Akilin) dhe me skenaristen Vana Dhimitriun, me të cilën kanë prodhuar seriale si “Balonat e bardha”, “Vals me 12 perëndi”, “Rua Mat” dhe më pas me “Bruskon”, ku luan rolin e Mateos. Në maj të vitit 2017 prodhuan serialin “Tatuazh”, i cili po shfaqet me sukses në televizionet greke dhe “Fustani i nusërisë i kuq”. Kulis është martuar me Kler Nikolaun dhe së bashku kanë dy fëmijë, Nektarion dhe Elenin.

- “Brusko” ishte një serial që zgjati katër sezone me radhë, ku përve aktor, ti ishte edhe producent i saj. Si e shpjegon këtë sukses, brenda dhe jashtë ë Qipros dhe Greqisë?

ë bekim. ë për vete jam rritur në kushte të vështira dhe gjithmonë kam shpresuar për një jetë më të mirë, ë gjithmonë ë dhe i durueshëm, pa ia hedhur përgjegjësinë askujt për atë ë më ëra se ishte përgjegjësia ime nëse do të kisha sukses apo do të dështoja. Pra në ë ë kam ë.

- Imagjinoj se një kënaqësi më vete është edhe pritja që i ka bërë publiku, apo jo?

- zistojmë dot.

- Ti ke qenë fëmija i 10-të i një familjeje të madhe. Sa e vështirë ishte kjo për ty?

ë vitin 1970 dhe në dhjetë vjetët e parë jam rritur sikur të ë vitet ’50. Jemi një ë - ë vështirë ë kanë të bëjnë kryesisht me ë asgjë gati. Atë ë doja ta arrija, duhet ënë në punë trurin, ë i vogë ërë do punë, në ndë ërjetuar shumë gjëra dhe e ër ato ë

- Në “Brusko” ti luaje rolin e Mateos. Ç’domethënie kishte ky rol për ty?

- Jam i kë ë ë kisha një ë histori është një ë krijohet zakonisht nga skenaristët, ai ka një ë ë.

- Publiku donte ta shihte Mateon dhe Anastasinë përsëri bashkë. Ti farë përfundimi do t’i jepje këtij ifti?

ë ë mund të do të jetë shumë e bukur, me shumë ë do të ndodhin.

- Pas “Bruskos” ti ishte producent edhe i tre serialeve të tjetër, dy të përditshëm dhe një, të përjavshëm. Nuk do të bësh kurrë një pushim?

sepse jetojmë ë për punën tonë. Çdo gjë e bëj me merak.

- Pa dyshim ti ke një të pasur, me shumë pjesëmarrje të suksesshme në televizionin qipriot, në teatër dhe kinemato ë bashkëpunimi të cilin do ta ve oje prej të tjerëve dhe pse?

- Jam 47 vje dhe mendoj se ende nuk kam bërë ë dua të bë ër, nuk jam në ndjekje të ndonjë gjëje. Jam një magnet dhe ë ngjitet tek unë, e marr dhe e bëj timen.

- Cilat janë gjërat që ke dashur të bësh dhe s’i ke bërë akoma?

- Janë ë ë një pjesë ë ë së ë dhe të jetë edhe prodhim im. Gjithashtu, dua të bëj një konceptoj unë dhe shumë gjëra të tjera.

- Ti je edhe aktor, edhe producent. Nëse do të të kërkonin të zgjidhje njërën prej këtyre profesioneve, cili do të ishte ai dhe pse?

- Ti më thua të zgjedh mes djalit dhe vajzës. Nuk mund të zgjedh. Më kënaqin dhe më mbushin që të dy njëlloj.

- Ke kohë që mungon nga skenat e teatrit. Zgjedhje e ndërgjegjshme, apo nuk të është dhënë shansi?

ërgjegjshme, sepse nuk mund të mbaj një kun ër në - jet isha gati të ë një se ë mënyrë ë të merrja pjesë në teatër, por kur pashë skenarin ë ishte shumë thashë ta bëja edhe atë.

- Ç’nënkupton me rol realist?

- Pë ë ë them më shumë ë them vetë ë është një - matik, me shumë surpriza dhe i Dhimitriut.

- Cila është marëdhënia që ke sot me politikën? Do të kandidoje përsëri?

ë vetes sime të ë një sistem të ë të nga poshtë. Jetojmë në një ëri ë nuk është

ë merresh me politikë nuk i di këto që thua tani…

ë i njoha, por eksperienca ë detyroi të rikthe ë të shpëtoja di ër atë kohë ë, është pjesë e eksperiencës sime, por nuk do ta bëja përsëri.

- Në një intervistë të mëparshme ke thënë se kur ishe më i ri, njerëzit dyshonin tek aftësitë e tua. Mendoj se sukseset e tua të fundit ua kanë mbyllur gojën njerëzve?

ë jam rritur krejt ndry ëmijët e tjera, dyshimi ishte di shkë ë të arrija atë ë doja dhe jo të ët e njerëzve.

- Si reagon ndaj kritikës dhe sa ndikon ajo tek ti?

ë ndikojë, por mund të më ësojë - ka nuk është gjithmonë mirëdashëse dhe këtë e mësova kur ë, kur pashë njerëz të gatshëm të më vetë ër partisë së ë i dua njerë shoh një njeri të ësuar. Por, kur shoh një kritike të ëhem më kokë ë.

- Ti ia ke dalë të krijosh edhe një familje të lumtur, gjë që shihet shpesh edhe nëpërmjet mediave sociale. Cili është sekreti i një martese të lumtur?

- Pë ë ë të ekzistojë me sukses një martesë, ka prapa një mekanizëm të tërë ë një ë ë ë ndaj martesës me dashuri dhe men uri, pa harxhuar energji në ikërrima, me siguri mund ta mbash në këmbë martesën të ë ës sime, kështu ë ë kam ë jemi mirë ëmijë të shkë ë ë ë e kam respektuar këtë të ë pë ime.

- E dimë që të kanë ardhur shumë propozime për të punuar në Greqi. Do të doje të jetoje në Greqi me familjen?

ë më është propozuar të vij në ë - pro dhe dua të vazhdoj te jetoj ëse është nevoja mund të vij të ëndroj 6 muaj ose një vit në Athinë për punë, por nuk kam dëshirë të vij të jetoj përgjithmonë në

- Cili ka qenë momenti më i vështirë i jetës tënde?

ë ë kur humba babanë tim, para shumë vjetësh. Ishte i madh në moshë, ndërsa unë isha 23 vje - huroja dhe e doja tim atë, por mendoj se është ë të vjetrit të ikin nga kjo jetë, por nuk më pë - jetës sime është kur ndodhi një aksident me një - priotë në ë këtë ak ërira ime e parë, të ën e kisha si motër dhe ditë pas kësaj m’u desh të shkoja ë ë merrja kushërirën e vdekur në

- Si e imagjinon veten tënde pas pesë vjetësh?

- Do të jenë zbardhur edhe më ë ë kemi shë ë jemi të ë suksesshëm, duke përjetuar aste të bukura dhe ë të dojë Zoti të vërë në rrugën tonë.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.