Kuic: Sa e njihni trupin tuaj?

Intervista - - TEST MJEKËSOR -

Mbase dini më shumë për internetin apo kompjuterin, se sa për mënyrën si funksionon trupi juaj... Zbulojni gjëra të reja, të panjohura, duke bërë kuicin tonë. 1. Cili është organi më i madh i trupit tonë: a. Zemra. c. Zorrët.

2. Cilët nga kyçet e mëposhtme nuk ndodhet në trupin e njeriut: a. Topi dhe priza

3. Kocka më e vogël e trupit ndodhet në: b. Vesh c. Dorë.

4. Cilat enë e marrin gjakun nga zemra dhe e çojnë nëpër trup? a. Trakea b. Arteriet. c. Venat

5. Sa i madh është një apendiks normal? a. Sa një gisht. b. Sa një patate. c. Sa një kikirik. 6. Shpretka në cilin sistem bën pjesë?

7. Po ta shtrish aparatin tretës të një të rrituri, sa i gjatë do të ishte ai afërsisht? a. 6- 9 m b. 2- 4 m c. 9- 14 m 8. Sa kocka ka në trupin e një të rrituri? a. 372. b. 206. c. 437

9. Cilët nga organet e mëposhtme bëjnë pjesë në sistemin tretës? c. Veshkat dhe pankreasi. 10. Çfarë funksioni ka gjendra tiroide? dhe rritjen. b. Sekreton hekur. 11. Janë tre tipe muskujsh të njohura në trupin e njeriut. Ata janë: Përgjigjet.

1. Përgjigjia e saktë është B- ja, lëkura.

është 0.15- 0.4 cm e trashë.

2. Përgjigjia e saktë është C- ja, foleja dhe kunji.

kundrejt njëra- tjetrës dhe gjenden tek kypi i dorës dhe

3. Përgjigjia e saktë është B- ja, veshi.

Veshi i mesëm është një kavitet i mbushur me ajër me ke gjetur përgjigjien e saktë, mund të kesh të ardhme

4. Përgjigja e saktë është B- ja, arteriet.

gjakun me oksigjen nga barkushja e majtë e zemrës mushkëri. Gjaku i porsaoksigjenuar kthehet nga së bashku me zemrën dhe gjakun, janë pjesë e sis

5. Përgjigjia e saktë është A- ja, në madhësinë e gishtit.

- e moshës së re, shkakton dhimbje, është i rrezikshëm

6. Përgjigjia e saktë është A- ja, limfatik.

Shpretka është - stomakut, ajo prod - - - razitet, pigmentet e tëmthit dhe substanca të tjera të padobishme nga gjaku.

7. Përgjigja e saktë është A- ja, 6- 9 m.

sistemi tretës i një të të arrinte gjatësinë 6- 9 m të gjatë. Tek -

8. Përgjigjia e saktë është B- ja, 206 kocka.

9. Përgjigjia e saktë është B- ja, melçia dhe pankreasi.

-

10. Përgjigjia e saktë është A- ja. Sekreton një hormon të lidhur me metabolizmin dhe rritjen.

Gjendra e tiroides është pjesë e sistemit endokrin,

11. Përgjigja e saktë është A- ja. I lëmuar, skeletor dhe kardiak

- ra, organet e brendshme, sistemi riprodhues, enët e - zemrës.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.