Halime jep urdhër të vriten princërit

Intervista - - VAZHDIMET E TELENOVELAVE -

Kosemi falenderon Melekin që i shpëtoi jetën. Dilruba lajëmron të ëmën se Kosemi i shpëtoi atentatit. Ndërkohë, doktorët merren me Mustafanë. Osmanin e fusin në ë dhe Hymashasë se Skënderi është gjallë, por ka ikur larg. Skënderi në port dëgjon se Ahmeti ka vdekur dhe se Mustafai është bërë sulltan, por është i çmendur. Atij i kujtohet ndihma që i ka ofruar Mehmet Giraji. Ndërkohë - ja i kë ë birin, që ta ngjisë në fron, por ai refuzon. Ajo i kërkon ndihmë Hymashasë të bindë të shoqin, por as ajo nuk ia del mbanë.

Kosemi shkon në pallatin e vjetër, po rojet nuk e lënë. Ajo kërkon të futet për të parë të bijtë. Haxhi aga i thotë Halimesë se nuk është e përshtatshme që princërit të futen në burg, por ajo i thotë se Osmani u përpoq të arratisej dhe se Kosemi e kishte pla ëtë. Halimeja u kërkon Haxhiut dhe Xhenetit të punojnë për të, por Haxhiu refuzon, kurse Xheneti... Ndërkohë Menekshe i thotë Halimesë se Kosemi do ta takojë dhe ajo pranon. Në pallat Kosemi vrapon dhe shkon tek dera e të princërve të vegjël për t’i pyetur se si janë. Princi Murad i thotë se të gjithë janë mirë dhe se ai do të kujdeset për të vegjlit. Ajo kërkon të shohë edhe Osmanin me Mehmetin, por Menekshe i thotë se ata janë mirë. Kosemi më pas përballet me Halimenë që tentoi ta vriste, ndërsa ajo e akuzon për arratisjen e Osmanit. Më pas Halimeja sjell si dëshmitare për këtë Xhenetin… Kështu Halimeja urdhëron që Kosemin ta fusin në burg. Lala Omer Efendiu ia thotë këtë Osmanit duke shtuar se Kosemi ishte ajo që ndryshoi ligjin dhe përcaktoi se më i vjetri i familjes duhet të ngjitet në fron. Kosemi në burg takohet me Haxhi agën, i cili i thotë se nuk pranoi ta tradhëtonte. Haxhiu akuzon si tradhëtare Xhenetin.

ër Bylbylit të kërkohet Skënderi gjithandej, pa e ditur që i biri ndalon karrocën në të cilën ajo ndodhet. Ai i thotë të ëmës se donte të ikte, por nuk e bë ëron Bylbylin ta shpien në një vend të sigurtë.

Xheneti i thotë Omer Efendiut se u ndje keq që tradhëtoi Kose- min, por ai ia kthen se duhet të ruajë princat, sidomos Osmanin. Ndërkohë Meleksima i kërkon asaj të shohë Osmanin. Kosemin duan ta çojnë në burg, por i del në çerët. ë për arrestimin e Kosemit dhe e paralajmëron. Halimeja detyrohet të tërheqë urdhrin e saj dhe të lirojë Kosemin dhe Osmanin. Këtij të fundit i bën një vizitë në burg Meleksima, ndërkohë i thonë se do të dalë nga burgu. Ai ndjehet në burg edhe në dhomën e tij, por ajo e ngushëllon.

Halimeja e ndjen veten ngushtë, pasi të gjithë në pallat mbështesin Kosemin. Ata mendojnë të largojnë njerëzit që janë besnikë ndaj saj. Osmani kthehet në dhomë dhe akuzon Kosemin se ka shkruar vetë ligjin e ri. Menekshe cakton një tjetër grua në vend të Ejxhanit për t’u kujdesur për princërit. Kështu mblidhen gjithë njerëzit që janë besnikë ndaj Kosemit dhe i caktojnë të shkojnë në pallatin e vjetër. Xheneti i jep Ejxhanit një letër për Kosemin. Davut pashai shkon të takojë vezirin e madh, Halil pashanë me një urdhër nga sulltani për t’u nisur në një fushatë luftarake. Halili akuzon Davutin se do ta largojë nga pallati. Ndërkohë, Hymashaja shkon të takojë të vëllanë, duke i premtuar se nuk do t’i tregojë ë ai është aty. Më pas Hymashaja i thotë se fajin për gjithçka e ka Kosemi. Skënderi i thotë se do të marrë fronin dhe Hymashaja i premton mbështetjen e saj. Ejxhani me të tjerët vijnë në pallatin e vjetër dhe Kosemi lexon letrën e Xhenetit ku ajo i shkruan se do t’i qëndrojë besnike dhe se zgjodhi këtë rrugë për të ruajtur princërit. Kosemi i jep urdhër Haxhi agës të vërë njerëz kudo që të dëshmojnë për çmendurinë e Mustafasë. Xheneti ndërron ilaçin që i japin Mustafasë. Ky i fundit bëhet gati të marrë pjesë në audiencën me popullin.

ë Hymashasë se Mustafai nuk është në rregull nga trutë dhe të nesërmen princi Osmani do të marrë fronin.

Mustafai ecën mes njerëzve po i duket sikur Osmani e ndjek nga pas me shpatë në dorë dhe largohet me vrap. Mustafai shkon

(Vazhdon ne faqen 18)

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.