Koha më e mirë për palestër

Intervista - - SPECIALISTËT PËRGJIGJEN -

LINDJE - Kam parë në ëndërr sikur linda, por nuk e pashë fëmijën. Pastaj, sikur dola nga një derë dhe aty më ra një pikë gjak si perioda. Grisa sutjenat dhe i vura për të ndaluar periodat. Më vonë sikur më thirri vjehrri. Dola nga porta e spitalit dhe pashë që motra ime mbante fëmijën. Po qaja dhe po qeshja nga gezimi. Edhe bebi po qeshte (nuk e dija ishte djalw apo vajzw) Jam 18 vjeçe. Faleminderit.

- E dashur 18 vjeçare! Ju po kaloni një periudhë të ëndrra që keni parë. Ndiheni shumë e pasigurtë dhe keni frikë për të ardhmen. Nuk ndiheni mirë psikologjikisht dhe - thatë ëndrra tregon gjithashtu që nuk keni pse të shqetësoheni kaq shumë, sepse e ardhmja do t’ju vijë shumë e mirë dhe me të reja interesante. Mjafton që të qetesoheni dhe t’i shihni gjërat më pozitivisht. Kjo gjë është shumë e rëndësishme, në lidhje me shëndetin tuaj. Gjithë të mirat! FLOKË - Kam parë në ëndërr sikur te barku më kishin dalë stilolaps. U tremba shumë. Më pas, lodrat po binin, por jo. Më doli gjumi nga frika. Kam shumë merak, prandaj më tregoni se ç’do të thotë. Xhoi.

- E dashur Xhoi! Ëndrra e tregon fare qartë që po kaloni periudhë të vështirë. Jeni në ankth përsa u përket planeve tuaja për të ardhmen. Dëshira për të patur fëmijë është kaq e madhe, sa keni frikë se nuk do ta realizoni kurrë këtë ëndërr. Mos u shqetësoni. Shumë shpejt ju do të mbeteni shtatzënë dhe do keni një fëmijë të shëndetshëm, vetëm se bëni kujdes! Mos u stresoni kaq shumë, sepse stresi ndikon negativisht në shëndet. Ju uroj gjithë të mirat! ÇELËSA - Kam parë në ëndërr sikur më kishin humbur çelësat e shtëpisë dhe i gjeta të katër bashkë. Ç’do të thotë?

- Çelësat në ëndërr kanë shumë kuptime. Megjithatë, në ëndrrën tuaj ato tregojnë që ndiheni i turbulluar dhe i paaftë për të zgjidhur problemet që ju dalin përpara. Herë pas here kërkoni ndihmën e të tjerëve, por atë çfarë kërkoni do ta gjeni vetë, pa ndihmën e askujt. Fakti që i keni gjetur çelësat, do të thotë që gjithçka do të shkojë shumë mirë për ju. Paçi fat! MAGJISTARE - Në ëndërr pashë sikur isha një vajzë magjistare dhe po parashikoja fatin e burrit te dora. Çfarë do të thotë? Bora.

- E nderuar Bora! Ju jeni kaq shumë kurioze ndaj partnerit tuaj dhe jetës që ka bërë ai, sa është më se i justi është mirë të mos i dini të gjitha gjërat për të. Jetoni të tashmen e priteni të ardhmen me optimizëm e jo me frikën se do të zbuloni ndonjë gjë që s’e keni ditur më parë. Jini e qetë! Gjithë të mirat! SEKS - Jam një djalë 17 vjeç. Shoh shpesh në ëndërr djem të zhveshur me të cilët bëj seks. Në realitet, jam krejt ndryshe, nuk kam mendime të tilla. L.

- I nderuar L.! Ëndrra të tilla, si për femrat, ashtu edhe për meshkujt, tregojnë pasiguri në ndjenjat dhe lidhjet intime. Ju keni frikë të krijoni një lidhje intime me një femër, prandaj dhe keni parë ëndrra të tilla. Ndiheni më rehat në shoqërinë e meshkujve sesa në atë të femrave. Jo nuk e kam fjalën për tendencat seksuale. Ju keni shumë dëshirë të keni lidhje intime me një femër, por frika që keni në vetvete ju pengon. Ju urojmë fat!

Instruktor, unë jam një vajzë 18 vjeçare dhe - lestrën. Nuk kam pro i tepërt por dua të mbaj trupin në formë. Të lutem a mund të më thuash se cila është koha apo periudha më e përsh - lestrën? Faleminderit

Skerdi Pasha instruktor, Royal Fitness Club, Rruga: Theodor Keka, Unaza e Re pranë Astirit. Numër telefoni: 0695445228:Përshëndetje! Mosha për të - lestrën nuk ka target, në çdo lloj mo dhe ka bene në mosha të ndryshme edhe motivacionet pse shkohet në palestër janë të ndryshme. Po të marrim moshën e adoleshencës, adoleshentët vuajnë pak nga narcizmi dhe kjo i bën të fokusohen të trupi, plus kë - ziologjikë i favorizojnë adoleshentët. Në periudhën e adoleshencës ritmet e përmirësimit të trupit janë shumë të larta. Hormoni magjik që është testosteroni është në nivelin më të lartë në këtë moshë. Kalojmë pastaj të mosha 20-30 vjeçe. Kjo është mosha që ka më shumë stabilitet në palestër. Sepse njerëzit në këtë moshë janë me koshientë kanë rezultat se janë ako - gjikë të përshtatshëm për t’u bërë një trup i bukur. Ajo që është më e rëndësishmja në këtë moshë është se ato e kanë një burim të ardhurash sepse kanë një punë e një profesion. Kalojmë pastaj te mosha 3045, kjo është një moshë ku palestër vazhdojnë të bëjnë ato që kanë vite që kanë bërë palestër, sepse atyre i është kthyer në kulturë tashmë edhe pse ato ndoshta s’po shohin me rezultate progressive, përsëri bëjnë palestër, i kthehet në stil jetese. Kemi pastaj grupmoshën 45-60 vjeç. Kjo është një grupmoshë ku të ushtruarin me palestër e shohin si një lloj mirëqënie jetike. Shpenzimi i kalorazhit të tyre në palestër bën që ato ë ti mbajnë në kushte normale. Përshembull nivelin e sheqerit në gjak ose të kolesterolit. Pra, kjo grupmoshë ushtrohet për mirëqenie dhe mbajtje parametra. Ndërsa për 60 vjeç e sipër s’do e këshilloja për palestër vetëm me përjashtim të atyre që kanë një eksperiencë të gjatë nëpër palestra. Kësaj grupmoshe do i këshilloja ecje në natyrë, not edhe gjimnastikë pa harruar edhe yoga që është shumë e mirë si praktikë për këtë grupmoshë. Pra, të bëra një përshkrim se pse dhe kush është motivacioni i një grupmoshe të caktuar për të shkuar në palestër. Pak a shume të shpjegova edhe përparësitë për të performuar një trup ideal është adoleshenca. Pra, ti je vetëm 18 vjeçe dhe je në periudhën më të mirrë për t’u ushtruar. Më mendosh për të bërë diçka të bukur tek trupi juaj. Të falënderoj që u drejtove tek ne. E dashur lezuese, ne të falendërojmë që na ndjek vazhdimisht gazetën dhe ne dhe sigurisht që do të përshkrujmë recetën që ke kërkuar me shumë kënaqësi, është një ga-

Pastrojmë peshkun dhe bëjmë nga një vijë me thikë në të dy krahët. E marinojmë me kripë, piper dhe vaj. E hedhim në zgarë dhe kujdesemi që të piqet uniformë në të dy krahët. Ndërkohë ë të presim perimet dhe i marinojmë me kripë, piper dhe vaj. I pjekim në zgarë edhe perimet. Pasi janë pjekur vëmë në pjatë kocën dhe e dekorojmë me perimet që gatuam dhe limon.

Pjata është bëftë mirë! gati, Ju

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.