Dy don kishotë

Intervista - - POEZI -

Të dy don kishotë jemi, unë dhe ti mik. Madje, mijëra të till syresh ka Bota sot. Po ti mos u dorëzo.- Thuhet rëndom kjo Dogmë bastarde ndër njerëz gjysëm vdekur. Rosinjati, kali më brinjë të dala tund kokën. Ai, i urren don Kishotët modern. As me sy nuk dëshiron ti shikoj, e jo më Të niset në betejat epike për lavdin e tyre.

FITIM SULA

Ti nuk e di aromën që mbart këmisha ime Nën korin e kukuvajave kësaj nate të pagjumë Është e thënë të vdekurit të rrojnë në kujtime Po ti nuk ke vdekur... I vdekuri jam unë! Ti e shtyn harresën në humnerë shpirti Mallit di t’i ndezësh prushin nën dëborë. Kush aromën tënde këmishës më ngjiti? Thua kukuvajat me të mërzitshmin kor? Bulza dejrse shkruajtën fjalët e pathëna Fjalët që u thanë enden në harresë Mbi çarçaf të bardhë bukur derdhej hëna E unë i dënuari që një jetë të pres!

BLEDI YLLI

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.