Trekking-u dimëror

Living - - SPORT DIMËROR -

Në gjermanish­t quhet “winterwand­erweg” dhe është një aktivitet mjaft i përhapur në vendet alpine të Zvicrës, Austrisë dhe Italisë dhe zhvillohet në shtigje të krijuara enkas për këto lloj ecjesh, madje pa vendosur as “snowshoes”, por vetëm me këpucë trekking-u. Gjithashtu, në dëborë praktikohe­t edhe ecja nordike, gjatë së cilës përdoren disa shkopinj të lehtë, për të lëvizur ritmikisht krahët dhe këmbët.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.