Slita me qen

Living - - SPORT DIMËROR -

Kjo pajisje ka lindur në Alaskë si mjet transporti, por tashmë është kthyer në një sport të vërtetë. Këto slita që tërhiqen nga qentë e racës nordike, si haski siberian, mund të përdoren edhe në rrugë për slitë me rrota. Është aktiviteti ideal për ata që duan kafshët dhe natyrën. Në Itali tashmë ka shkolla të cilat organizojn­ë kurse dhe gara me këto lloj slitash, për distanca, mosha dhe nivele të ndryshme fizike. Alternativ­a më e thjeshtë dhe më ekonomike është DOG Trekking: një shëtitje në dëborë me qenin personal.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.