Living : 2020-05-01

HISTORI NJERËZORE : 155 : 155

HISTORI NJERËZORE

Si jeni njohur? Kemi gjithmonë dy versione për çdo histori, por ky është përjashtim Jemi njohur në punë, tek “Aleanca LGBT”, kur nisa punë si vullnetare, pas kthimit nga Gjermania. Livia ka qenë shumë e urtë, nuk binte në sy. Nuk i pëlqen kur ia them... Xheni ka koncept tjetër për urtësinë. Thjesht jam e qetë si natyrë. Diçka midis ekstrovert­es dhe introverte­s. E kundërta e Xhenit. Nëse ajo është ekspresive, e drejtpërdr­ejtë, unë dua kohën time që të shprehem. E marr shtruar. Për Xhenin, njerëz si unë janë të padukshëm, se duhet të jesh gjithmonë uragan. Kam një histori krejt ndryshe. Në fillim shkova te qendra se doja të merresha me diçka, të angazhohes­ha. Duke qenë se një shoqja ime kishte punuar aty, m’u duk vend i mirë për të dhënë kontributi­n tim. Kur fillova punë, më ngjiti pa fund. Më dha kënaqësi që në fillim. Kemi punuar katër vjet bashkë, por s’e shikonim njëra-tjetrën me atë sy. Livia madje nuk erdhi në qendër as si një vajzë homoseksua­le. Megjithatë, i them gjithmonë se më ka pasur fiksim, edhe pse nuk ma ka shprehur. Të njëjtën gjë mendoj dhe unë Që Xheni më kishte fiksim, edhe pse nuk ma thoshte. E gjeta terrenin gati. E pata shumë të lehtë. S’më kishte shkuar asnjëherë mendja se mund të kishte diçka mes nesh. Asnjëherë. Megjithatë më pëlqente. Livia është nga këta tipat me të cilët ndan kohën, punën dhe ke gjëra të përbashkët­a, si përkushtim­i ndaj njerëzve. Ka më shumë durim se unë me të tjerët, është dëgjuese më e mirë. Më e qetë si natyrë. LIVIA: (qesh). XHENI: LIVIA: XHENI: LIVIA: (qesh). me një djalë dhe pas tij erdhi Xheni. Jam rritur me atë djalin, kemi qenë bashkë për një kohë të gjatë. kurrë me atë sy. As pas asaj nate nuk e pamë njëra-tjetrën me atë sy për pak kohë. Ishim në një koncert kur shkëmbyem puthjen e parë. Puthje që unë s’e mora seriozisht. Madje të nesërmen, bashkë me shoqen tonë të ngushtë, e ngacmonim Livian: “Po ti ç’pate?” Ndonjëherë pimë pak më shumë sesa duhet dhe na shpëton ndonjë puthje. E parreziksh­me. Ja që kjo qëlloi e rrezikshme (qesh), sepse pas asaj puthjeje filloi një aventurë njëvjeçare, me shumë ulje-ngritje. Me ditë të bukura, por edhe të tjera të vështira. Nuk po kuptoja se çfarë po më ndodhte. Dua të sqaroj se marrëdhëni­et e mia intime në 33 vite kanë qenë heteroseks­uale. Kam qenë e lidhur për njëmbëdhje­të vjet XHENI: XHENI: Ti nuk e dije se mund të kishe ndjenja për një vajzë. LIVIA: Pate ndonjë dilemë për orientimin tënd seksual? XHENI: Të miat nuk ishin dyshime më shumë sesa përjetime të forta, me të cilat nuk isha mësuar të përballesh­a. Dyshimi nuk ka ekzistuar kurrë. Thjesht emocionet ishin aq të forta, saqë nuk dija si të veproja. Është ajo që themi se njeriu nuk dashuron gjininë, por personin. Për mua nuk ishte problem pse po dashurohes­ha me një vajzë. LIVIA: Si nisi LIVIA: historia juaj? Pas katër vitesh që punonim bashkë... ishte një natë që s’na e merrte mendja se do të ndodhte gjë. Para asaj nate, nuk ishim parë XHENI: XHENI: LIVIA: LIVIA: 155

© PressReader. All rights reserved.