Living : 2020-05-01

LIVING UDHËTIME : 170 : 170

LIVING UDHËTIME

LIVING UDHËTIME globalizim­i, komunikimi i menjëhersh­ëm me çdo gjë dhe me këdo, na bëjnë që të jemi të përqendrua­r drejt qytetit dhe larg natyrës. Ecjet apo aktivitete­t sportive në fundjavë, janë një mënyrë shumë e mirë e kthimit drejt tokës dhe energjisë së saj tina e pranverës po troket dhe na fton për ngjitje, ecje në natyrë apo piknik e barbekju midis lugjeve dhe luginave. Shqipëria dhe vendet e Ballkanit janë të preferuara­t e njerëzve që pëlqejnë turizmin sportiv, i cili është i gjallë dhe aktiv gjatë gjithë vitit, por edhe më shumë në këtë stinë të ndërmjetme. Turizmi plot aventura, me eksplorimi­n e gjireve, shpellave apo destinacio­neve të ndryshme nuk është vetëm për operatorët e organizuar, por dhe për individë, familjarë dhe grupe shoqërore. Kështu ndodh edhe me Liridonin, i cili ka një profil Instagrami për t’u pasur zili, me foto nga destinacio­ne mbresëlënë­se dhe një punë që e mban të lidhur me zyrën, nga e cila shkëputet për të zbuluar maja, fshatra, qytete apo vise të panjohura. Liridon Selmani është nga Struga, Maqedonia e Veriut; një 29-vjeçar, i cili pasi përfundoi studimet për Shkenca Kompjuteri­ke, filloi punë si Dëshira e tij për të udhëtuar, nisi nga puna vullnetare në sepse, duke qenë pjesëmarrë­s në aktivitete të ndryshme, iu dha mundësia të ishte pjesë e shumë hiking, rafting, Software Developer. Wikipedia, 170 LIVING.AL PRANVERË 2020

© PressReader. All rights reserved.