Living : 2020-05-01

LIVING UDHËTIME : 171 : 171

LIVING UDHËTIME

Italisë. Ai shkoi atje për një konferencë që përfshinte edhe shumë aktivitete të tjera, çka e bëri më mbresëlënë­s atë vend. vizita në vendbanime­t e vjetra, ushqimet e shijshme tradiciona­le dhe vera vendase, janë disa nga kujtimet e bukura që Liridoni ka. Sipas tij, ky është frymëzimi i vërtetë i të gjitha udhëtimeve që bën. Çdo nismë e sotshme, i ka rrënjët në atë udhëtim. Ndoshta disa prej jush nuk e dinë çfarë është dhe pyesin veten nëse ka ndonjë fjalë që i korrespond­on në gjuhën shqipe. Në fakt, ka shumë, sepse është ecje e gjatë në natyrë, nëpër shtigje, një ecje që nuk nënkupton vetëm ngjitjet në male, por edhe në kodra apo ecjen në fusha. Ndërkohë, këto shëtitje mund të ndërthuren apo kombinohen me sporte si kampingu dhe çiklizmi. Zbulimi i teknologji­së, globalizim­i, komunikimi i menjëhersh­ëm me çdo gjë dhe me këdo, na bëjnë që të jemi të përqendrua­r drejt qytetit dhe larg natyrës. konferenca­ve botërore. Kjo ishte nxitja e parë për të, imputi që e shtyu të planifikon­te eksperienc­a apo udhëtime të tjera, për të eksploruar edhe më shumë vende. Liridoni udhëton më shumë me miq, por ka raste kur është udhëtar i vetmuar. Për të, të dyja këto eksperienc­a janë të veçanta, sepse, kur udhëton me miq kënaqet me shoqërinë, ndërsa kur është vetëm, ka mundësi të krijojë shoqëri të reja. Vendi i parë që Liridoni ka vizituar është Esini Lario, një fshat malor në veri të Hiking, hiking hiking 171

© PressReader. All rights reserved.