Living : 2020-05-01

STIL JETESE : 210 : 210

STIL JETESE

TË VËZHGOJMË reagimin e personit tjetër DO TË JETË VETËM NJË TAKIM? Pasi të thyejmë akullin, duhet të shohim se si sillet bashkëbise­duesi në 10-15 minutat e para. Si qëndron? Si flet për veten dhe për të tjerët? A ka interes për ne? Çfarë ndjenjash na përcjell? Nëse do ta atashonim me ndonjë mik, dikë që e njohim ose me një personazh të spektaklit, do ta gjykonim si njeri pozitiv apo negativ? Po pasi të thyejmë akullin, çfarë duhet të bëjmë? A kemi interes për këto çaste të këndshme apo më mirë të largohemi? Empatia është element i nevojshëm për të vazhduar një marrëdhëni­e, sidomos me të panjohur. Nëse nga takimet e tjera do të mbajmë mend ndonjë detaj nga bisedat që kemi bërë, si për shembull pushimet e fundit apo ndjesitë e një fotoje të bukur, do të jemi patjetër në mesin e atyre që do të donin të na takonin përsëri. Qëllimi i një bisede është zbulimi i pikave të përbashkët­a dhe të emocioneve të ndara. 210 ZHAKLIN LEKATARI NGA: LIVING.AL PRANVERË 2020

© PressReader. All rights reserved.