Living : 2020-05-01

LIVING PERSONAZH : 44 : 44

LIVING PERSONAZH

»NJË FOLËS LAJMESH duhet të jetë gazetar i mirë dhe gazetaria e mirë fillon në terren. Ai duhet jo vetëm të artikulojë qartë, por edhe të zotërojë shumë mirë gjuhën shqipe. Nëse kësaj i shtohet edhe një pamje korrekte, larg vulgaritet­it, atëherë themi se është një folës/e i/e përsosur dhe të shumë.« tërheq ta ndjekësh edhe më Si e shihni televizion­in e sotëm dhe folësit e lajmeve? Sipas jush, cila është ikona e transmetim­it profesiona­l të dhënies së lajmit? Televizion­in sot e shoh pak gri. Atë publik në veçanti. Do të doja shumë t’i kthehej lavdia e dikurshme. Është një industri mediatike, që është fundosur vetëm nga njerëzit: disa nuk e duan, disa nuk dinë. Ndiej keqardhje! Po në përgjithës­i televizion­et nuk janë në kohën e tyre më të mirë. Ndoshta shpejtësia me të cilën na pushton çdo ditë interneti, ka bërë që, cilësisht, televizion­et të çalojnë. Sot ka shumë folës lajmesh. Disa nuk i njoh e për disa habitem që janë aty. Ka edhe figura shumë të mira. Nuk kam shumë ikona në mendje. Mendoj se çdo njeri ka individual­itetin dhe pikat e veta të forta, por kam veçuar gjithmonë Virgjil Kulen, një nga ikonat e RTSH–së dhe jo vetëm. Kam pasur fatin të punoj me të në TVA, ku drejtoi për disa kohë. Mund të them se është fat kur punon me njerëz të tillë, sepse mëson shumë prej tyre. apo çfarëdollo­j hapësire televizive që të ofrohet, kërkon një zotësi të veçantë. Nëse të intereson më shumë produkti final që i përcillet teleshikue­sit dhe nëse je aq profesioni­st sa të lësh mënjanë egon personale, atëherë bashkëpuni­met janë shumë më të mira, sesa të jesh vetëm. prurje të reja, për shije të reja, ndaj do të më pëlqente shumë një vend pas ekranit, qoftë te lajmet, qoftë diku tjetër, por, nëse do të kisha mundësi të zgjidhja, do preferoja diçka ndryshe ose më gjithëpërf­shirëse sesa lajmet. Unë nuk jam nga ato që them se, po ta duash dhe ta ëndërrosh vërtet diçka, e arrin. Jo, sepse nuk ndodh gjithmonë kështu. Megjithatë, njeriu duhet të punojë fort dhe të përpiqet të arrijë jo detyrimish­t atë që do, po të dojë atë që bën mirë. Shpresoj shumë që në një të ardhme jo shumë të largët, të funksionoj­ë meritokrac­ia, që në ditët e sotme lë shumë për të dëshiruar. Ku e shihni veten pas disa vitesh, para apo pas ekranit të televizion­it? A e imagjinoni veten larg lajmeve? Do të dëshironit që ta ndanit edicionin e lajmeve me dikë tjetër? Ndonjëherë e kam shumë të vështirë ta mendoj veten pas disa vitesh. Megjithatë them se ekrani të konsumon. Njerëzit lodhen me figurën tënde, sado profesioni­st të jesh. Kanë nevojë për Kam provuar ta ndaj studion e lajmeve edhe me kolegë të tjerë. Më pëlqen, veçanërish­t kur në krah ke një profesioni­st. Të ndash studion, skenën 44 LIVING.AL PRANVERË 2020

© PressReader. All rights reserved.