Living : 2020-05-01

LIVING PASION : 66 : 66

LIVING PASION

LIVING PASION GJIROKASTR­A BERATI NGA FRYMËZOHES­H ZAKONISHT? Pa diskutim që më ka ndihmuar shumë kontakti i vazhdueshë­m me fëmijët. Çdo krijim i tyre është art, më ndihmon të frymëzohem dhe më kujton të kujdesem që të mbaj gjallë fëmijën e vogël brenda meje. Mendoj se kjo më bën të frymëzohem lehtësisht nga çdo gjë e bukur që na rrethon çdo ditë. e ka të vështirë t’i ndajë punët, sepse secila është një dashuri më vete. Sot, njerëzit duan t’u dhurojnë gjëra të veçanta të afërmve të tyre. Një vazo e personaliz­uar, që respekton traditën dhe bëhet me dashuri, nuk zbehet kurrë. Kjo është edhe arsyeja pse këto punime janë unike dhe mjaft të kërkuara nga klientë të shumtë. SI LINDI IDEJA PËR TË KRIJUAR QYTETE ME VAZO? Vazoja e parë e kësaj forme ishte krijim rastësor dhe simbolizon­te një kopsht në miniaturë, në mungesë të një kopshti të vërtetë. Pastaj, duke punuar, ideja solli idenë dhe kam arritur të përshtat disa qytete në formën e vazove. Sa më i madh të jetë formati i vazos, pra, i qytetit, aq më shumë vështirëso­het puna, sepse duke qenë një qytet në miniaturë, ka shumë detaje e punë të imëta. Qytetet më të bukura që kam krijuar kanë qenë Berati, Gjirokastr­a dhe qyteti “Living”, ky i fundit i krijuar posaçërish­t për këtë editorial. xhinse, njëra tradiciona­le etj. Të gjitha të personaliz­uara sipas tipareve e kërkesave të ndryshme, por secila të fal shumë dashuri e do pak kujdes, sepse rrit brenda vetes një bimë. Kësaj radhe kam sjellë çiftin çam, vajzën dhe djalin e dashuruar, veshur me kostume shumë të bukura nga zona e tyre. përkushtim dhe mbi të gjitha, durim. Duhet të punosh në detaje milimetrik­e, ndonjëherë edhe me orë të tëra, dhe kur diçka nuk shkon mirë duhet t’i rikthehesh nga e para, sepse janë detajet ato që bëjnë diferencën e pamjes finale. CILAT PERSONAZHE KE SJELLË NË VAZOT ME PERSONAZHE KUKULLA DHE SI TË LINDI KJO IDE? PËR TË ARDHUR TE PYETJA E FUNDIT: MË ME KËNAQËSI DO TË BËJE NJË PASTRIM GURËZASH APO NJË VIZATIM VAZOSH? CILA ËSHTË AJO PIKË E PËRBASHKËT MES PROFESIONI­T TËND SI STOMATOLOG­E DHE TË DISENJUARI­T TË VAZOVE? Të gjitha vazot kukulla janë personazhe, sepse kështu nisi ideja. Një kukull bionde me sy kafe, një kukull brune me sy jeshilë, njëra e veshur sportive, me Të dyja i bëj me shumë kënaqësi, sepse me të dyja arrij të dhuroj buzëqeshje në fund Të dyja janë punë që kërkojnë shumë  66 LIVING.AL PRANVERË 2020

© PressReader. All rights reserved.