Living : 2020-05-01

LIVING KUZHINË : 79 : 79

LIVING KUZHINË

1 2 3 4 5 6 drejtoresh­ë e OJF-së “Open Doors Albania”. Si rrjedhojë, është tepër e aftë për t’u shprehur apo për të trajnuar publikun. Megjithatë, vështirësi­a e kësaj praktike qëndron në faktin që duhet të flasësh dhe njëkohësis­ht të bësh ushtrime për fytyrën. Nxënësit e saj të parë kanë qenë mikeshat, miqtë apo familjarët, por edhe shoqet jashtë Shqipërisë, me të cilat ka bërë seanca dhe ushtrime në “Skype”. Laura ka dëshirë që nxënësit apo njerëzit të ndihen mirë me të, të motivohen për një stil jete dhe ushqyerje të shëndetshm­e apo për produkte natyrale për fytyrën, por edhe të mësojnë si duhet ta fshijnë fytyrën apo të vendosin kremrat dhe vajrat që përdorin. “Kjo është joga për fytyrën, një vlerë që i duhet Shqipërisë, sepse shumë vajza dhe gra, apo djem dhe burra që e duan veten, duan të mbahen, por duhet ta bëjnë këtë duke vlerësuar produktet natyrale dhe organike”, - thotë Laura. Ambicia e Laurës nuk është vetëm Shqipëria, por dhe territoret jashtë saj, pasi prej dymbëdhjet­ë vjetësh punon në Laura është një grua e vetëdijshm­e dhe e kulturuar. Ajo e do natyrën dhe jetën e shëndetshm­e dhe e vetmja mënyrë që gjeti asokohe për të përmirësua­r lëkurën, ishin masazhet dhe ushqimi i shëndetshë­m. Kjo situatë zgjati deri para dy vitesh, kur ndërmori një udhëtim të gjatë në Azi. Gjatë qëndrimit në Bali, njohu një botë të ndryshme, duke filluar që nga bimësia, ushqimi, trajtimet natyrale dhe deri te joga për fytyrën. Kur mori informacio­net e para për këtë praktikë, ishte dyshuese dhe kishte pikëpyetje­t e saj. Për t’i shuar ato, u regjistrua në një kurs prove, që zgjaste plot gjashtë javë. Në fund të këtyre javëve, filloi të shikonte ndryshimet e para, dhe pikërisht atë çast e përshkruan si “drita në fund të tunelit”. Ai çast fitoreje e nxiti Laurën të angazhohej më shumë, duke studiuar, lexuar dhe dëshiruar që atë praktikë ta kthente në profesioni­n e ëndrrave. Pasi u kthye në Tiranë, ndërkohë që vazhdonte punën dhe jetën e përditshme, filloi paralelish­t një kurs njëvjeçar në Amerikë, me mësuesen japoneze Fumiko Kjo është joga për fytyrën, një vlerë që i duhet Shqipërisë, sepse shumë vajza dhe gra, apo djem dhe burra që e duan veten, duan të mbahen, por duhet ta bëjnë këtë duke vlerësuar produktet natyrale dhe organike”, - thotë Laura. Takatsu, cila është lidere botërore e kësaj disipline, por dhe krijuesja e metodës së jogës për fytyrën. Pas një viti studimesh dhe trajnimesh të teknikave, në janar të vitit 2019 u certifikua si mësuese joge për fytyrën. Ishte në qiellin e shtatë dhe vendosi që ai të ishte projekti i saj i radhës. Që atëherë, përgatitet për të filluar kurset, paketat dhe trajnimet që do të ofrojë. Laura Xhaxhiu është pedagoge në Fakultetin e Shkencave Sociale, por dhe 79

© PressReader. All rights reserved.