KUR JUVJA BASHKOHET ME QERSHITË DHE PAK ROZMARINË

Living - - LIVING KUZHINË - NGA SANTANA ÇOMORA FOTOGRAFIA: ARMAND HABAZAJ

Në kohën kur po kthehet gati në normë që çdo gazetar të ketë portalin e vet, Iva Tiço dhe Enkel Demi bëjnë krejt të kundërtën: po i bashkojnë dy portalet: atë që drejton ai, www.27.al dhe atë ku shkruan rregullisht ajo www.tiranapost.al, në një hapësirë të përbashkët. As politikë, as showbiz, as lajme me kleçkë dhe asgjë që çdo gazetar “karriere” e konsideron sot si majën e karrierës, por atë që njerëzit duket se e pëlqejnë, përtej gjërave të rëndësishme dhe jo të këtij vendi: kuzhinën. Një faqe krejt më vete, e quajtur thjesht “www.rozmarina.al”, por që përfshihet brenda të dy portaleve, është blogu i tyre, fringo i ri. Për ndokënd, një tekë më shumë e të dyve, për shumëkënd, që i njeh nga afër apo që vitet e fundit i frekuenton, apo i ndjek në rrjetet sociale, një pasion i përbashkët. Një vendim i marrë shpejt e shpejt në një kafe në redaksinë e "Tirana Post", bashkë me Mira Kazhanin, teksa po organizonin një drekë me miq. Pas shtrimit të ideve të Kelit për pjatën e parë e të dytë, fjalitë e Mirës “ëmbëlsirën na e bën Iva” dhe pastaj “po pse të mos i shkruani recetat në portal…”, ishin shkëndija që ndezi idenë. Prej aty e deri te "Rozmarina", rruga qe shumë e shkurtër. Ndoshta më e shkurtër sesa shumë nga recetat e koklavitura të Kelit për mishin që rri me orë të tëra në marinim apo gatim të ngadaltë, për t’u ngrënë pastaj në pesë minuta…

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.