KURIOZITETE

Living - - LIVING KURIOZITETE -

» Për një kafe ekspres, nevojiten 60 kokrra kafeje = me 8 gramë kafe. » Për një kafe turke nevojiten 2 gramë, pra, rreth 15 kokrra kafeje. » Nga ekspresi në filxhan kafeina zbret pas sekondës së 10-të. Ndaj kafeja e shkurtër ka vetëm 1-2 për qind kafeinë. » Ekstrakti i kafesë del në 25 sekondat e para. » Mbizierja e qumështit, krijon karamelizim të tij, duke i shtuar hidhësinë makiatos. » Një dekor mbi kafe tregon se baristi i është përkushtuar shumë asaj dhe se qumështi është zier ashtu si duhet.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.