PROFIL

Living - - LIVING PERSONAZH -

Violana Murataj është një nga artistet bashkëkohore shqiptare, e cila është diplomuar për pikturë në Akademinë e Arteve, Tiranë. Pasioni i saj për pikturën u finalizua me studimet Master, në Shkollën e Arteve Vizuale në Nju Jork, për Video-Fotografi dhe Media, nga e cila u diplomua me rezultate të larta e u nderua me titullin “Chairsman Honor”. Pas përfundimeve të studimeve, ajo jeton dhe punon ndërmjet dy vendeve: Shqipëri–Amerikë. Ka qenë pjesëmarrëse në shumë ekspozita arti brenda dhe jashtë vendit, ndër të cilat mund të veçojmë prezantimin e saj në muzeun e arteve pamore “Tate”, në Londër. Sot, ajo është një nga femrat artiste, e cila ka marrë përsipër një “mision” të posaçëm, biznesin.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.