Panorama (Albania) : 2019-08-03

POLITIKE : 4 : 4

POLITIKE

4 PANORAMA 3 2019 E SHTUNE GUSHT T E N D E R I I Q E V E R I S E P E R P L A S J A Denoncimi nga selia blu 14 30 Boçi: Kopshti Botanik po grabitet për t’u betonizuar versiteti i Tiranës te Bashkia e Tiranës. Sipas tij, ky vendim i qeverisë është i njëjtë me atë të Bulevardit të Ri, Stadiumit Kombëtar dhe me Teatrin Kombëtar. “Kjo VKM, nga pikëpamja sesi është parashtrua­r sesi është ndërmarrë, u ngjason atyre vendimeve e ndryshimev­e ligjore, që pasuan prishjen e Bulevardit, që shkatërrua­n Stadiumin Kombëtar dhe tentojnë sot të prishin Teatrin. Janë të ngjashme si dy pika uji, sepse qëllimi kryesor i tyre është betonizimi i Tiranës dhe plotësimi i interesave milionëshe – 200 milionëshe është te Teatri – milionat e tjerë vijnë te Kopshti Botanik, sikurse milionat e tjerë janë të shpërndarë në aferat e rrugëve të florinjta. Kjo është filozofia e drejtimit dhe e shfrytëzim­it të pronës publike që ka instaluar Rama. VKMja është në kundërshti­m tërësor me Kushtetutë­n dhe me Ligjin e Arsimit të Lartë, por edhe me Statutin e Universite­tit të Tiranës, që rregullon pronësinë”, tha ai. Ish- deputeti Luçiano Boçi denoncoi dje se hapësira e Kopshtit Botanik do të betonizohe­t me kulla shumëkatës­he. Në një deklaratë për mediat nga Kopshti Botanik, Boçi akuzoi qeverinë për këtë nismë. “Kjo hapësirë e madhe, gjigante, 15 hektarë, rrezikon të shndërrohe­t në lavatriçen gjigante ku Edi Rama dhe krimi kërkojnë të lajnë, të shpëlajnë paratë e tyre të drogës, të korrupsion­it, dhe ta mbushin këtë vend, perlë për nga bukuritë natyrore, me kullat shumëkatës­he. Është një aferë e pastër korruptive, për interesa klientelis­te. Vendimi i marrë nga Rama dhe Veliaj godet dhe cenon autonominë financiare të universite­tit dhe lirinë akademike. Ai është një atentat që i bëhet procesit akademik, por edhe kërkimit shkencor”, theksoi ish- deputeti i PD- së. Në vijim të denoncimit të tij, Boçi u ndal edhe te VKM- ja e qeverisë, e cila bëri transferim­in e pronësisë së Kopshtit Botanik nga Uni- PRINTED AND DISTRIBUTE­D BY PRESSREADE­R PressReade­r. com + 1 604 278 4604 ORIGINAL COPY . ORIGINAL COPY . ORIGINAL COPY . ORIGINAL COPY . ORIGINAL COPY . ORIGINAL COPY COPYRIGHT AND PROTECTED BY APPLICABLE LAW

© PressReader. All rights reserved.