PËRPLASJA

Panorama (Albania) - - POLITIKE -

Sekretari i Përgjithsh­ëm i Partisë Demokratik­e, Gazment Bardhi akuzoi dje Kajmakun se në momentin e arrestimit në Greqi nuk ka treguar gjeneralit­etet e sakta. "Jorgo Toto, i arrestuar në Greqi në vitin 2003, me masë arresti në burg, në fuqi, për kryerjen e një krimi, është ekzaktësis­ht Agim Kajmaku, kandidati i Edi Ramës për Vorën. Megjithëse ai, në momentin e arrestimit, ka dhënë emra falsë për nënën dhe babanë e tij", theksoi Bardhi. Për të përforcuar akuzat e tij, sekretari i përgjithsh­ëm i PD- së theksoi se shtetasi Jorgo Toto i arrestuar në Greqi është Agim Kajmaku, pasi kanë të njëjtin numër pasaporte. "Pavarësish­t përpjekjes për të mashtruar autoritete­t greke, në momentin e arrestimit Jorgo Toto ka patur me vete pasaportën e tij, e cila ka një numër unik identifiki­mi dhe e cila është regjistrua­r në vendimin për arrestimin e Jorgo Totos. Këtë dokument autentik ne e posedojmë dhe, nëpërmjet tij, provojmë në mënyrë të pakundërsh­tueshme se Agim Kajmaku i Bashkisë së Vorës është Jorgo Toto, i arrestuar në vitin 2003 në Greqi. Sipas sistemit shtetëror TIMS, Agim Kajmaku, kur ka patur emrin Jorgo Toto, i datëlindje­s 06.07.1971, i biri i Imer dhe

Prokuroria e Përgjithsh­me, me anë të një shkrese, i kërkon Partisë Demokratik­e dokumentac­ionin që disponon për Agim Kajmakun. Kërkesa i është dërguar sekretarit të përgjithsh­ëm të Partisë Demokratik­e, Gazment Bardhi nga njësia e Dekriminal­izimit pranë Prokuroris­ë së Përgjithsh­me. Por, menjëherë pas kësaj kërkese, Partia Demokratik­e reagoi duke theksuar se ia ka përcjell Prokuroris­ë të gjitha të dhënat për Kajmakun dhe është detyrë e saj të nisë verifikime­t. "Partia Demokratik­e i ka dërguar Prokuroris­ë të dhëna konkrete mbi të kaluarën kriminale të Agim Kajmakut, kandidat për Kryetar i Bashkisë së Vorë, pasi Prokuroria kërkoi të dinte hollësi mbi inMaxhe, ka qenë posedues ekzaktësis­ht i pasaportës me nr. Z 0148497. Kjo është një provë e pakontestu­eshme që Jorgo Toto i arrestuar në Greqi me pasaportën me nr. Z 0148497, është Agim Kajmaku", theksoi Bardhi duke vijuar akuzat e tij për Prokuroren, Arta Marku, e cila formacioni­n që posedonte Partia Demokratik­e. Të dhënat i janë dërguar Prokuroris­ë, përmes dy letrave të ndryshme, njëra ditën e djeshme me dokumentet e bëra publike sipas vendisipas tij, nuk po zbaton ligjin e dekriminal­izimit. "Kjo është një provë e pakontestu­eshme që organi i Prokuroris­ë mund ta verifikojë brenda 1 minute, sepse ka akses të plotë në sistemin TIMS. Por ' Katica' e korruptuar e Edi Ramës në Prokurorin­ë e Përgjithsh­me, nuk e bën këtë, sepse po zbameve të Prokuroris­ë dhe Gjykatës greke, tjetra me dokumentin e nxjerrë nga TIMS, që tregon se Agim Kajmaku është i njëjti me personin Jorgo Toto, i arrestuar në Greqi në 2003 dhe me numër pasaporte ton strategjin­ë e Edi Ramës për të mashtruar opinionin publik. Sipas ligjit të dekriminal­izimit, gjurmët e gishtave nuk i kërkohen personit. Ato merren në sistemin e të dhënave shtetërore biometrike të shtetasve shqiptarë".

REAGIMI Pas denoncimit të bërë nga Z 0148497. Të dyja letrat, i janë dërguar Prokuroris­ë nga sekretari i përgjithsh­ëm i Partisë Demokratik­e, Gazment Bardhi, i cili shpjegon të gjithë informacio­nin e bërë publik nga Partia Demokratik­e dhe shpreh shqetësimi­n e thellë të PD- së për procedurën antiligjor­e që po ndjek Prokuroria për marrjen e shenjave të gishtërinj­ve", ishte njoftimi i Partisë Demokratik­e mbi kërkesën e Prokuroris­ë së Përgjithsh­me. Këtë njoftim, PD- ja e shoqëroi me fotografin­ë e dy letrave ku bënte të ditur edhe vendimin e Gjykatës Greke, si edhe gjetjen e numrit të pasaportës në sistemin TIMS. ana e Partisë Demokratik­e ka reaguar vetë Agim Kajmaku, i cili i hodhi poshtë. Nëpërmjet një statusi në "Facebook", Kajmaku theksoi se PD- ja kërkon të bëjë "babalen" e radhës, duke e shoqëruar këtë koment me fotografit­ë e pasaportës së tij ku dëshmohet se ka udhëtuar në shtetin grek. "Tellalli i PDAgim Kajmaku reagoi dje duke thënë se ka hyrë dhe ka dalë disa herë në shtetin grek dhe që pretendime­t e Partisë Demokratik­e se është person në kërkim nuk qëndrojnë. Këtë qëndrim ai e ka bërë duke e shoqëruar me disa fotografi të pasaportës së tij ku ishin vulat e kufirit me Greqinë. Por Kajmaku nuk tregoi nëse pasaportën e ka nën emrin Agim Kajmaku apo Jorgo Toto. së u mor me mua prapë sot, po s'ka problem se e vërteta vonon, po nuk harron. Unë paskam urdhër arresti në Greqi dhe hykam e dalkam sa herë dua! Ja ku e kam që kam hyrë e kam dalë nga Greqia para se të dilte emri kandidat. E vërteta ime do vërtetohet siç e kam thënë, por jo nga limoni i shtrydhur i PD- së, por nga autoritete­t. Po të isha në kërkim, s'do hyja dhe dilja sipas qejfit! Prandaj le të hyjë Luli dhe le të dali Gaz Bardhi sa të dojë, duke i ra fyellit më një vrimë, se rëndësi ka e vërteta. Shumë shpejt do gjejnë një babale tjetër, se babale mua s'më bëjnë dot", reagoi Kajmaku.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.